- hirdetés -

Tájékoztatást adott a jegyző, mit kell tenni a földterületek használóinak. Letölthető a nyomtatvány is, amin a bevallást el kell készíteni.

Felhívom az Orosháza város közigazgatási területén elhelyezkedő földterületek használóinak figyelmét, hogy Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 3/2015. (II.25.) önkormányzati rendeletével rendelkezett a mezei őrszolgálat felállításáról. Az őrszolgálat 2015. április 1. napjától működik.

A mezei őrszolgálat működtetése érdekében a földhasználók mezőőri járulékot kötelesek fizetni, külterületen minden megkezdett hektár után 940 forintot, zártkert után darabonként 1000 forintot évente. A járulék megállapításához a szükséges bevallásokat első ízben 2015. május 31. napjáig kell beadni az Orosházi Polgármesteri Hivatal Adócsoportjához (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. földszint 10. számú iroda), személyesen vagy postán az április 1. napján hatályos állapotnak megfelelően.

A bevalláshoz szükséges nyomtatvány átvehető az adócsoportnál személyesen, vagy letölthető Orosháza város honlapjáról ide kattintva. A honlapon elérhető a fent hivatkozott önkormányzati rendelet, és egyéb hasznos tudnivalókról is értesülhetnek.

Dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.