- hirdetés -

Első alkalommal végez országos egészségkommunikációs felmérést az Országos Egészségfejlesztési Intézet.

A május 6-án záruló felmérés során 10 ezer felnőttet és 12 ezer diákot kérdeznek, utóbbiakat szülői engedéllyel. A kutatásban Orosháza is részt vesz. A felmérés nem csupán a lakosság egészségügyi állapotát vizsgálná, felmérnék azt is, hogy honnan, milyen módon szerzik az egészséggel kapcsolatos ismereteiket az emberek. További cél a hazai egészségkommunikáció hatékonyságának növelése, ezáltal pedig az emberek egészségtudatosságának javítása, egészségkultúrájának fejlesztése – olvasható az Országos Egészségfejlesztési Intézet közleményében.

A kérdőív kitöltése önkéntes, név nélküli, a kérdőíveket mind a felnőtt, mind az iskolai felmérés esetén titkosan, a jogszabályok szerint kezelik. A kutatás 100%-ban uniós forrásból finanszírozott eredményéről idén nyáron készül egy gyorsjelentés, októberben pedig részletes elemzés várható.

Az intézet szerint egyébként a lakosság egészségi állapota rosszabb, mint ami az ország fejlettsége alapján elvárható lenne, ehhez hozzájárul egyebek között a mozgásszegény életmód, a dohányzás és általában az egészségtudatosság alacsony szintje.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.