- hirdetés -

Városunkban járt szerdán az európai szövetség főtitkára, elégedett az előkészületekkel. Több mint kétszáz versenyző méri össze felkészültségét.

A sikeres világbajnokság után Ifjúsági, Junior Erőemelő Európa-bajnokságot rendezhet Orosháza április 7-e és 12-e között. A kontinensviadal előkészületei jól haladnak, várhatóan 26 ország legjobb fiatal erőemelői érkeznek, és szurkolhatunk éremesélyes orosháziaknak is.
– A 2014 szeptemberi, orosházi ifjúsági és junior erőemelő világbajnokság után a nemzetközi szövetség képviselői és a résztvevők is pozitívan nyilatkoztak, ezután döntött úgy az Európai Erőemelő Szövetség (EPF), hogy a kontinensviadalt is mi rendezhetjük. A feltételek adottak, jól állunk az előkészületekkel – nyilatkozta az Orosházi Toldi SE elnöke, Musztafa Imre.

Március 11-én látogattak Orosházára a szövetség képviselői és egyeztettek a városvezetéssel is (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Március 11-én látogattak Orosházára a szövetség képviselői és egyeztettek a városvezetéssel is
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Minderről szerdán Ralph Farquharson, az Európai Erőemelő Szövetség főtitkára és Rónaszéki András, a Magyar Erőemelő Szövetség elnöke is meggyőződtek, és elégedetten nyilatkoztak. A Toldi edzőtermében, a csarnokban, szállásokon jártak, illetve Dávid Zoltán polgármesterrel is egyeztettek a nemzetközi versenyről. A városvezető kiemelte, megtiszteltetés, hogy Orosháza adhat otthont a rangos megmérettetésnek.
– Városunkban nem először rendeznek ilyen nagyszabású versenyt, nagy öröm, hogy a szövetség is bennünk látja a lehetőséget. Kiváló sportolókat láthatunk vendégül áprilisban, a sportszerető közönség pedig remek versenyen szurkolhat – hangsúlyozta Dávid Zoltán.

Az áprilisi Eb a nevezések alapján úgy tűnik, hogy minden idők legnagyobb kontinensviadala lesz: 26 országból 206 versenyző, 35 versenybíró és 74 kísérő érkezik Orosházára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.