- hirdetés -

Szerintük álcivil kezdeményezés a csütörtöki demonstráció, amit az MSZP kizárólag politikai célokra használ fel.

“Az orosházi Fidesz visszautasítja a városi MSZP hangulatkeltő utcai akcióit, mely alapján nem létező problémákat kitalálva próbálják riogatni a helyi közvéleményt. Elutasítunk minden „álcivil” kezdeményezést, mely mögött a helyi MSZP politikai érdekei, és politikusai állnak” – írja közleményében a Fidesz Orosházi Szervezete, utalva a március 5-i kórház elé szervezett demonstrációra.

Kiemelik, mindenben támogatják az orosházi kórházat, de nem tüntetésekkel, hanem hathatós munkával lehet segíteni. Emlékeztetnek az MSZP kormányok vizitdíjjal és kórházi napidíjjal fémjelzett egészségügyi rendszerére és úgy fogalmaznak, az akkori szocialista ámokfutást csak közös összefogással sikerült megállítaniuk.

“A kormány elkötelezett az egészségügy intézményeinek működésének fenntartásában, ezért adósságrendezésére 60 milliárd forintot szán, és a március elején létrejövő Állami Egészségügyi Ellátó Központ áprilistól átveszi a kórházak teljes adósságát, ezzel az intézmények terhei megszűnnek” – fogalmaznak. Kiemelik, hogy jelenleg közel 500 milliárd forint értékben folyik egészségügyi fejlesztés országszerte, a helyben folyó beruházás eredményeképp pedig őszre megépül a kórház technológiai tömbje, amilyen szintű beruházásra az elmúlt 20 évben nem volt példa térségünkben.

Hangsúlyozzák, hogy a kormány több lépcsőben megemelte az orvosok és ápolók fizetését, a kórházakban és szakrendelő intézetekben foglalkoztatottak keresete is nőtt, és emelkedett a háziorvosok juttatása is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.