- hirdetés -

Áttörés nem történt, de a kilábalás megindult a gazdasági nehézségekből. Így jellemezte a 2014-es esztendőt a közel 200 főt foglalkoztató OROSházaGLAS Kft. ügyvezetője.

– Nagyon nehéz volt a 2014-es év. Hozzávetőlegesen sikerült teljesítenünk a terveinket, remélem, 2015-ben ez jobb lesz, hiszen lényegesen jobbak a kilátások mint egy évvel ezelőtt – fogalmazott Pálfai Tamás ügyvezető, az Orosháza legnagyobb adózói számára rendezett ebéden. A bizakodás mellett azért aggódik is az üvegfeldolgozó cég vezetője: mint mondta, az építőipar még messze nincs rózsás állapotban.

Tovább fejlesztik a minőséget az OROSházaGLAS-ban (archív fotó: Melega Krisztián)
Tovább fejlesztik a minőséget az OROSházaGLAS-ban (archív fotó: Melega Krisztián)

– Mi elsősorban a szállodák és irodaházak üvegeit szállítjuk, ám Magyarországon az építőipar teljesítménye még meg sem közelíti a válság előtti szintet, és nem is úgy néz ki, hogy ez a közeljövőben bekövetkezik. Ezért Nyugat- és Észak-Európa irányába próbálkozunk. Kelet felé is elindultak tárgyalások, de az Ukrán háború miatt ezek megakadtak. Elsősorban jármű üveget és építészeti üveget szállítunk nyugatra, de úgy mondanám, mindenre lövünk, ami mozog, hogy piacot szerezzünk – tette hozzá Pálfai Tamás.

Folyamatosan pályáznak, előre akarnak lépni. Idén egy rendkívül fejlett hőszigetelő gépsort állítanak üzembe, ami nagyon bonyolult üvegeket is tud készíteni. Emellett egy csiszológépsort is vásároltak, amivel jelentős költségeket tudnak majd csökkenteni a gyártás során.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.