- hirdetés -

A Fidesz szerint Orosházán volt, van és lesz is kórházi ellátás, az MSZP pedig politikai célokra használja fel az embereket.

Kedden tartott sajtótájékoztatót Fetser János MSZP-s frakcióvezető, aki bejelentette, tüntetést szerveznek az orosházi kórház megmaradásáért.

Erre reagált közleményben az orosházi Fidesz elnöke.
„Az elmúlt években a FIDESZ vezette önkormányzat fenntartóként mindig helytállt az orosházi kórházért, annak működtetéséért. Az összes fejlesztési pályázatban támogattuk a kórházat, a színvonalas működés fenntartása érdekében több százmillió forint támogatásban, juttatásban részesítettük” – írja Molnár Béla.

Kiemelte, hogy az egészségügyi rendszer megújítása érdekében az állam vette át a kórházak működtetési feladatait, azok finanszírozását, a kormány pedig kifizeti a kórházak 60 milliárd forintot kitevő adósságát. Emlékeztetett, hogy a térségben megvalósult fejlesztések összehangolása érdekében a kórházak vezetőitől várnak működtetési és finanszírozási javaslatokat, amit a megyék kórházi vezetői együttesen készítenek el. Molnár Béla hangsúlyozta, hogy a kórház vezetője folyamatosan tájékoztatja Dávid Zoltán polgármestert a helyzetről és kiemelte, Orosházán volt, van és lesz is kórházi ellátás.

„Fetser MSZP frakcióvezető úr nyilatkozatát igyekeztünk értelmezni.  Az MSZP, mint politikai szervezet, politikamentes tüntetést szervez az Orosházi Kórházért. Ezt nevezik a nép nyelvén fából vaskarikának. Bizonyosan állíthatjuk, hogy az egészségügy megújulása a szakma javaslatai nélkül nem lehetséges. A javaslatok ismerete nélkül demonstrációt szervezni pedig egyszerű indulatkeltés és az MSZP politikai céljait szolgálja, amihez az egészségügyi dolgozókat és a jó érzésű civileket a szocialisták pusztán eszközként kívánják felhasználni. Ilyen álságos politikai akciókhoz a FIDESZ orosházi szervezete nem kíván csatlakozni. Ahogyan eddig is, dolgoztunk és dolgozunk Orosháza városáért, kórházáért” – zárul a közlemény.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.