- hirdetés -

A csapatversenyeket követően megkezdődtek a küzdelmek egyéniben is – Cegléden léptek szőnyegre az orosházi birkózók.

A serdülőknél (2000-2001-es születésűek) az országos bajnokságra való bejutás a tét, míg a juniorok a válogatottságért küzdöttek. A serdülők közt kötöttfogásban Lakatos Angeló, Zatykó Szilveszter, Rácz Richárd, Szél Anna Hella, Zimányi József, Bojtor Gellért és Garami Erik indult az Orosházi Spartacus Birkózó Klub színeiben. Cegléd adott otthont a megmérettetésnek, ahol 204 birkózó gyűlt össze, a hazaiak mellett ukrán, szerb, román és bolgár versenyzők is szép számmal.

– Zatykó Szilveszter és Zimányi József igen kemény ágra kerültek. Bár volt nyertes mérkőzésük, végül helyezés nélkül zártak. Angeló nem mutatott jó formát, kis odafigyeléssel verhető ellenfelektől kapott ki, és ötödik, pontszerző helyen végzett. Ricsi megállíthatatlanul, tekintélyt parancsolva robogott végig a mezőnyön az aranyérmet megszerezve, Erik csak a döntőben kapott ki a nála idősebb, tapasztaltabb ellenfelétől. Megérdemelte az ezüstöt a mutatott teljesítménye alapján. A középsúlyokban Anna (3 lány indult összesen) és Gellért nagyokat küzdve egy vereséggel szerezték meg a bronzérmet. A hét versenyzőből öten kivívták az ob-n való indulás jogát, a többiek a következő versenyen javíthatnak – mondta el az OrosCafénak a klubelnök, Szél Attila.

Eredménylistájuk:
38 kg Lakatos Angeló V. hely
46 kg Rácz Richárd I. hely
54 kg Szél Anna III. hely
69 kg Bojtor Gellért III. hely
85 kg Garami Erik II. hely.

Arany és bronz a junioroknál

Ugyancsak Cegléd adott otthont a szabadfogású junior (1995-96-97-esek) válogató első versenyének, amelyen a válogatottság a tét. Ezen kívül még kétszer csapnak össze a korosztály legjobbjai, és a három verseny alapján dől el a válogatottság. Egyesületünket Villim István, Rácz György és Szél Balázs képviselte, Antal Dániel betegség miatt nem tudta vállalni az indulást.

Szél Balázs a dobogó legfölső fokán, Fotó: Spartacus
Szél Balázs a dobogó legfölső fokán, Fotó: Spartacus

– Villim István kadetkorúként engedéllyel indult, és tisztességesen helyt állt az ötödik helyen végezve. Rácz György bronzérmes lett a 60 kg-osok mezőnyében, jól birkózott. Szél Balázs 74 kg-ban mért, és kiegyensúlyozott, taktikus birkózással verve ellenfeleit a dobogó tetejére állhatott. Így ő áll a legközelebb ahhoz, hogy válogatott legyen. Nagyon örülök, hogy versenyzőink jól szerepeltek, méltán lehetnek büszkék az eredményekre a srácok edzői, ifj. Jeszenszky P. László és Hangya János – emelte ki Szél Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.