- hirdetés -

Közel kétszázan vettek részt a kórház február 21-i bálján. A cél nemes volt, hiszen a befolyó összegből az intenzív osztály eszközparkját korszerűsítik.

Immár negyedik alkalommal döntött úgy az Orosházi Kórház vezetése, hogy jótékonysági bálra hívja dolgozóit, támogatóit. A rendezvénynek ezúttal is a művelődési központ koncertterme adott helyet. Tavaly a sürgősségi osztály számára gyűjtöttek, idén azt remélik, az intenzív osztályt tudják fejleszteni a felajánlásokból, tudtuk meg dr. Duray Gergőtől, az orosházi kórház főigazgatójától.

– Minden adománynak van helye, ha a kórházról van szó – hangsúlyozta a főigazgató köszöntő beszédében, hozzátéve: a betegellátás mellett jelenleg is komoly munka folyik a háttérben, melynek célja, hogy adósságcsökkentést eredményezzen. Dr. Duray Gergő azt is kiemelte: végső soron önfenntartó, hatékonyabb, gazdaságilag stabilabb intézménnyé kell válnia a kórháznak. Egyúttal megköszönte a kórház dolgozóinak áldozatos, sokszor erőn felüli munkáját is. Hogy milyen volt a kórház tavalyi éve, arról itt írtunk.

Dr. Duray Gergő főigazgató köszöntötte a vendégeket (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Dr. Duray Gergő főigazgató köszöntötte a vendégeket (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Majd dr. Szekeres Veronika, az Országos Vérellátó Szolgálat területi vezetője, a rendezvény védnöke vette át a szót, aki úgy fogalmazott: a magyar egészségügy nagy átalakítás előtt áll. Azt is kiemelte: az országban több kórházigazgató döntött úgy, hogy a vérellátással kapcsolatos tevékenységeket számolná fel először, ami nagyon megnehezítené a jelenlegi helyzetet.
– A fejlődő technológiák, új gyógyászati módszerek ellenére nagy a vérszükséglet hazánkban, amit csak összefogással lehet megoldani – emelte ki dr. Szekeres Veronika, hozzátéve: nagyon jó hír, hogy januártól az Orosházi Kórház visszavette vérvételi tevékenységét.

Dr. Dancsó József, a Magyar Államkincstár elnöke, az est fővédnöke is felszólalt, mint kifejtette: mind az egészségügy, mind a kórház is összefogást igényel.
– A több mint 100 ezer ember ellátási kötelezettsége és a mintegy 800 kórházi munkatárs megérdemlik ezt összefogást. Duray főigazgató és csapata olyan munkát végeznek, ami hosszútávon stabilitást eredményez – emelte ki az államkincstár elnöke.

Idősebbek és fiatalok is részt vettek a bálon (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit
Idősebbek és fiatalok is részt vettek a bálon (klikk a képre) Fotó: Rajki Judit

Dávid Zoltán polgármester szintén az összefogás fontottását hangsúlyozta. Amint azt kiemelte, 2007-ben még attól kellett tartani, hogy a magyar egészségügy üzleti alapon működik. Hozzátette: a 2010-es kormányváltáskor az összeomlás fenyegette a betegellátást, de azóta a rezidensek számára ösztöndíjrendszer jött létre, emelkedett a szakápolók, orvosok fizetése, megtörtént az állami felelősségvállalás, felszámolták a területi egyenlőtlenségeket.
– A fejlesztések keretében újulhatott meg az orosházi mentőállomás, és így épülhet Tótkomlóson új állomás is. Az itt végzett munka azt bizonyítja, hogy az Orosházi Kórháznak van helye, biztosítva a betegellátást – fogalmazott a polgármester.

A köszöntőket követően Lugosi Dániel Ali, a Virtuózok című tehetségkutató tini-kategóriájának győztese és nővére, Mikolay-Lugosi Zsófia hegedű-művész adtak műsort, a vacsora után pedig a Back II Black együttes frontembere, Abebe Dániel “Bebe” zenélt a vendégeknek. Természetesen a hajnalig tartó szórakozás sem maradt el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.