- hirdetés -

Az orosházi mentőállomást közel 700 ezer forinttal támogatta a K&H gyógyvarázs program. Emellett további 5 intézmény kapott támogatást.  A cél elsősorban a gyermekegészségügyi-ellátás színvonalának javítása.

Hat vidéki intézmény, köztük az orosházi mentőállomás gyermekegészségügyi-ellátásának javításához járult hozzá a K&H gyógyvarázs program. Három kórház és három mentőállomás 6 millió 136 ezer forint értékű eszközökkel és műszerekkel gazdagodva végezheti gyógyító tevékenységét a jövőben. A bajai Szent Rókus Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház, a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház, valamint a baktalórántházi, az orosházi és a polgári mentőállomás kapta a K&H gyógyvarázs karácsonyi támogatásait.

– Ezzel 24-re nőtt a K&H gyógyvarázs 2014-es támogatott intézményeinek száma, míg az adományozott összeg átlépte a 27 millió forintot – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H kommunikációs ügyvezető igazgatója. – A modern eszközökkel és műszerekkel hozzájárulhatunk a gyors és pontos diagnosztikához, a hatékony kezeléshez, a mentősök, orvosok és ápolók okos döntéseihez. Így lerövidíthetjük a kis betegek számára a gyógyulási időt, hogy mielőbb visszatérhessenek otthonaikba, családjuk, barátaik körébe.

Horváth Magyary Nóra és Kovács Tibor az ünnepi átadón (fotó: K&H)
Horváth Magyary Nóra, Kovács Tibor, a mentőállomás vezetője és Karasz Attila mentősofőr az ünnepi átadón (fotó: K&H)

Az orosházi mentőállomás 689 ezer forintot kapott – Békés megyében a mentőállomásunk a 17. intézmény, amely orvosi műszertámogatásban részesül a K&H gyógyvarázsnak köszönhetően. Az elmúlt 11 év alatt a megyei gyermek-egészségügyi intézmények 25 millió forint értékben vásárolhattak maguknak új eszközöket a program keretében.

– Egy bajtársi elv szerint akkor jó érzés mentősnek lenni, amikor egy feladat után a mentőállomásra érkezve a mentőautó ajtaját becsukjuk, tudva azt, hogy mindent megtettünk, ami tudásunkból és erőnkből fakadt, a beteg pedig jól van. Ehhez pedig bizony eszközök is kellenek. A különböző mentéstechnikai eszközök nélkül félkarú óriások vagyunk. Így van az, hogy akik segítenek, azok is segítségre szorulnak – mondott köszönetet az új eszközökért a K&H gyógyvarázsnak Kovács Tibor, az orosházi mentőállomás vezetője.

Az orosháziak 12:40-nél veszik át az adományt

A K&H az elmúlt 11 év során 520 millió forinttal járult hozzá a magyar gyermekegészségügy javításához, a gyermekek mielőbbi gyógyulásához. A karácsonyi ajándékokra szánt összeget a K&H gyógyvarázs indulása óta, immár 11 éve ajánlja fel a program javára. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.