- hirdetés -

Az ifjúsági rehabilitációról és a tervezett programokról is szó esett az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum legutóbbi ülésén.

A nagyobb városokban (így Orosházán is) már elérhetőek olyan szenvedélybetegeknek nyújtott szolgáltatások, melyek előkészíthetik a sikeres rehabilitációt – hangzott el az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) legutóbbi ülésén, február 10-én. A témáról Arany Zoltán, a szegedi Dr. Farkasinszky Terézia Ifjúsági Drogcentrum intézményvezetője beszélt, aki a drogproblémában érintett serdülőkorúak ellátási lehetőségein túl bemutatta a szatymazi Rehabilitációs Centrumot.

Az intézményvezető kiemelte: a szakemberek kompetenciája eldönteni, hogy milyen segítséget kapjon a fiatal, mivel végső soron nem feltétlen szükséges rehabilitációs otthonba küldeni a klienst. Kiemelte azt is, hogy családi segítség nélkül nincs esély a talpraállásra, fontos a támogató közeg.

A következő negyedéves programokat tekintve Orosháza egy művészetterápiás eszközöket és lehetőségeket bemutató szakmai konferenciának ad majd otthont. A cél továbbra is az, hogy új együttműködéseket alakítsanak ki, ezért szenvedélybetegeket, valamint fiatalokat kezelő, ellátó intézményekbe is ellátogatnak majd a helyi szervezet tagjai.

Az ülésen Dávid Zoltán KEF elnök arról számolt be: mind a szakmai munka, mind a pályázatok terén sikeresek volt az elmúlt években, ezért az újonnan felálló Mezőkovácsházi KEF alakuló ülésre is elvitték bemutatni az orosházi jó példát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.