- hirdetés -

Kiemelt figyelmet fordítanak a belvízzel veszélyeztetett településekre – a cél a belvízi elöntések megelőzése.

Február végéig folyamatos a belterületi vízelvezető rendszerek ellenőrzése Békés megyében. A helyi vízkárok elleni védekezés jegyében a katasztrófavédelmi igazgatóság szakemberei minden településen szemlézik az árkokat, átereszeket, záportározókat.

A helyi vízkárok elleni védekezés minden évben összetett, komoly tervező, szervező és kivitelező munkát igényel. A hónap elejétől a Békés megyei igazgatóság katasztrófavédelmi megbízottjai a közbiztonsági referensekkel karöltve minden településen ellenőrzéseket hajtanak végre. A cél, hogy az azonnali beavatkozást igénylő hiányosságokat mielőbb feltárják és helyreállítsák, megelőzve a téli és a tavaszi csapadék károsító hatásait – írja a katasztrófavédelem honlapja.

Az aktuális belvízhelyzetről itt írtunk összefoglalót.

A szakemberek az előző évek tapasztalatainak megfelelően kiemelt figyelmet fordítanak a belvízzel veszélyeztetett településekre, településrészekre. Ahol hiányosságot tapasztalnak, felhívják, illetve kötelezik az önkormányzatokat az árkok megfelelő tisztíttatására. A talaj vízbefogadó-képessége az elmúlt időszakban jelentősen csökkent, ezért a megyei igazgatóság a lakosság figyelmét is felhívja a vízelvezetők karbantartására, tisztítására. Fontos, hogy mindenki biztosítsa az ingatlana előtti közterületi csapadékelvezető árkokban a szabad vízlefolyást, gondoskodjon az ingatlana területén felgyülemlett csapadék kivezetéséről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.