- hirdetés -

Turisztika, kórustalálkozó és a testvérvárosi kapcsolatok felmelegítése. Mindez belefért egy hétvégébe.

Nagyszabású, mégis baráti hangulatú turisztikai találkozón vett részt egy orosházi delegáció Tusnádfürdőn. Többek között testvérvárosok cserélhették ki tapasztalataikat a témában, egy uniós projekt jóvoltából. A találkozó kísérő rendezvényén, az Alcsíki Kórustalálkozón a Vivit kórus képviselte városunkat.

A városvezetést és az önkormányzati képviselőket intézményvezetők kísérték el a turisztikai szakemberek mellett, így a jövőben számítani lehet arra, hogy felélednek a régi erős szálak a két település között. A vendéglátók részéről Albert Tibor polgármester kiemelte: nem az aláírt szerződések jelentik a testvér-települési kapcsolat meglétét, sokkal inkább az élő kapcsolatok emberek, csoportok között az egyes településeken, egymás munkáját, törekvéseit megismerve erősíthetjük egymást.

Az orosházi delegáció (Fotó: Losonczi Dávid)
Az orosházi delegáció (Fotó: Losonczi Dávid)

Az uniós forrásokat arra használták fel, hogy egymás jó gyakorlatát, sikereit, kudarcait megismerjék a turizmus területén, és saját fejlődésük szolgálatába állítsák. Úgy tűnt, a résztvevő települések nyitottak a csereüdültetés lehetőségére, csakúgy, mint a kulturális kapcsolatok erősítésére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.