- hirdetés -

A szakmai és a politikai vezetéstől is elvárja az MSZP frakcióvezetője, tegyen meg mindent az Orosházi Kórház védelme érdekében. A kórházvezetés koncepciót készít és konkrétumokról még nem nyilatkozik.

Szürkehályogműtétre 453 beteg vár – ennyien szerepelnek az Orosházi Kórház várólistáján, és akár 380 napot is várniuk kell a műtétre. Fetser János szerint a szemészeti osztály megszűntetése szakmailag elhibázott volt, amit jól tükröz a túlságosan is hosszú várólista. A helyi MSZP frakcióvezetője szerdán sajtótájékoztatót tartott. Mint korábban megírtuk, átszervezés előtt a hazai egészségügy, koncepciókat készítenek a kórházak, amiket napokon belül postázniuk kell az Egészségügyi Minisztérium részére.
– Meg akarjuk védeni az értékeinket! Valamennyiünk számára gond, ha Orosházán osztályok szűnnek meg, az egészségügyben nincs olyan, hogy fideszes, meg MSZP-s, beteg van és betegség – hangsúlyozta Fetser János.

Az MSZP-s képviselő úgy fogalmazott, elvárható, hogy a szakmai vezetés, és a politikusok mindent megtegyenek annak érdekében, hogy az esetleges osztálybezárásokat, elbocsátásokat megakadályozzák.
– Információink szerint az átalakítás során sérülhet a helyi kórház dolgozóinak és betegeinek érdeke, illetve jelenlegi struktúrája, pedig ennek megőrzése lenne a minimum. Az Orosházi Kórház az orosháziaké és a térségben élőké, az államosítás nem jelenti azt, hogy közömbös számunkra az intézmény.  Ha kell, megmozdulásokat szervezünk, hallja meg hangunkat a kormányzat is – tette hozzá.

Az orosházi városvezetés hétfőn egyeztetett a változásokról dr. Duray Gergő főigazgatóval. Túl sok konkrétummal továbbra sem szolgálhat az intézményvezető. – Egy komoly szakmai munkát igénylő folyamat elején járunk, konkrétumokról korai lenne beszélni. A fő érdek a szakmai értékeink megőrzése és a betegeink legmagasabb színvonalú ellátása a fenntartható működtetés megvalósítása mellett – mondta el az OrosCafénak. – Ebben az évben hatmilliárd forint áll majd rendelkezésre országosan az egészségügyi várólisták további csökkentésére. Kórházunkban a szemészet esetében 2014 áprilisától kapacitásátcsoportosítás révén a műtéti esetszámot sikerült növelnünk, ami havonta átlag 66 műtétnek felel meg. Ezt a havi esetszámot idén még tovább szeretnénk emelni – hangsúlyozta a főigazgató.

Duray doktor kiemelte, hogy a bővülő orvoslétszám, az ápolóképzés elindítása, a Richter egészségváros, a véradó állomás újraindítása is azt jelzi, hogy az Orosházi Kórháznak van jövője a térségben.

Úgy tudjuk, a megyei szinten megfogalmazott elképzeléseket a következő hetekben az Egészségügyi Minisztérium államtitkársága értékeli, és dönt. Várhatóan március 31-ig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.