- hirdetés -

Tokodon rendezték meg a serdülő korosztály idei első versenyét, a kötöttfogású csapatbajnokságra 17 együttes nevezett.

A hétvégi tokodi megmérettetésen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub is képviseltette magát. A bajnokság lényege, hogy tíz súlycsoportban csapnak össze a csapatok. A pontokat a végén összeadják, így alakul ki a csapattalálkozó végeredménye.

Öt csoportot alakítottak ki a versenyen, az orosházi Spartacus kiemeltként (tavalyi 4. hely) a „E” jelű csoportba került a Kertvárosi és a Túrkevei Birkózó Klub mellé. A csoportmérkőzések nem okoztak gondot versenyzőinknek és csoportelsőként várták a következő fordulót. A döntőben már nehezebb meccsek vártak a fiúkra. A bombaerős ESMTK és Dorog ellen a tisztes helytállás volt a cél. Az FTC ellen simán hozták a találkozót, a Cegléd ellen izgalmakban gazdag, fordulatos küzdelemben két ponttal maradtak alul. Így lecsúszva a dobogóról a tavalyi negyedik helyen zártak.

Nehéz meccseken túl - negyedikként zártak az orosháziak (Fotó: egyesület)
Nehéz meccseken túl – negyedikként zártak az orosháziak (Fotó: egyesület)

Az orosházi eredmények a döntőben:
Orosháza – Dorog 9-37
Orosháza – ESMTK 13-31
Cegléd – Orosháza 23-21
FTC – Orosháza 15-28.

A verseny végeredménye:
I. ESMTK       8 pont
II. Dorog        6 pont
III. Cegléd      4 pont
IV. Orosháza 2 pont
V. FTC           0 pont

Az orosházi csapat tagjai: Lakatos Angelo, Zatykó Szilveszter, Rácz Richárd, Zsótér Ádám, Szél Anna, Mokcsay Péter, Bojtor Gellért, Zimányi József, Pető Dávid, Kovács Fanni, Busch Pál, Garami Erik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.