- hirdetés -

Van aki előre menekül és fejleszt, van aki mindig a piac előtt jár egy lépéssel. Összességében elmondható, sikeresek a legnagyobb orosházi cégek, melyek vezetőit ebéden látta vendégül a városvezetés.
Dávid Zoltán polgármester, Bojtor István és Fejes Róbertné alpolgármesterek, valamint dr. Horváthné dr. Barta Edit jegyző kötetlen beszélgetésen vettek részt a legnagyobb adózó cégek vezetőivel  az Alföld Gyöngye Hotelben január 30-án.

A polgármester köszöntőjében elmondta, ez az ebéd olyan hagyomány, ami kiemelten fontos minden résztvevő számára, alapvető célja pedig, hogy tovább erősítsék a partnerséget.
– Fontos, hogy az orosházi emberek munkahelyet találjanak és azok meg is maradjanak. Önök ebben partnerek, hiszen ha megtalálják városunkban a számításukat, modernizálnak, fejlesztenek, bővítenek, akkor az itt élő embereknek biztos munkahelyük lesz, ezáltal pedig a családok megélhetése is biztosított – fogalmazott Dávid Zoltán.

A városvezető elmondta, azt szeretné, ha az eddigi partnerség tovább erősödne, rendszeres lenne a párbeszéd, így kíváncsiak minden véleményre, észrevételre.
– Egyik legfontosabb célunk, hogy az orosházi fiatalok itthon maradjanak tanulmányaik befejezése után.Olyan ösztöndíjrendszer kidolgozását kezdtük meg, ami minden félnek előnyös lesz. A fiatalok olyan specifikus képzéseket kaphatnak, amire Orosházán szükség van. Ebben számítunk az önök hathatós támogatására, de természetesen a város is kiveszi a részét ennek finanszírozásából – tette hozzá Dávid Zoltán.

Ebéd előtti kötetlen csevegés - már ekkor szóba került a város és a cégek közötti szorosabb együttműködés  (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ebéd előtti kötetlen csevegés – már ekkor szóba került a város és a cégek közötti szorosabb együttműködés
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A polgármester ezt követően ismertette a 2014-re vonatkozó adóbevételek számait. Külön kiemelte, hogy nőtt az iparűzési adóból származó bevétel, ami 1 milliárd 353 millió forint lett 2014-ben. Ez jelzi, jól teljesítenek a nagyobb és a kisebb cégek, vállalkozások a városban. Erről a témáról már írtunk, ide kattintva olvasható.

A tíz meghívott cégvezető közül heten tudtak személyesen jelen lenni. Finta Ferenc a Guardian Orosháza Kft; Czellecz Attila az O-I Manufacturing Kft; Rozsnyai Sándor az AGRO-M Zrt; Pálfai Tamás az OROSházaGLAS Kft, Csordás Márta a Cerlux Kft; Gál Imre az AKG Zrt. és Ivanics János a Linamar Hungary Zrt. vezetőjeként fogadta el a meghívást. A 10 legnagyobb adózó közé tartozik még a Doherty Hunagry Kft, az OVM-Karsai Zrt és az Uhrin Transzport Kft.

A cégvezetőket részletes értékelésre kértük, ezeket hamarosan közre is adjuk. Összességében elmondható: még ha eltérő mértékben is, de minden nagy cég tudott előrelépni 2014-ben. A 2015-ös esztendőre bizakodva tekintenek, és abban reménykednek, nem lesz túl sok váratlan változás a piacon és a jogszabályi környezetben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.