- hirdetés -

Fáklyás kezdés és orgonazenés zárás. Több száz hívőnek adott lelki töltetet az ökumenikus imahét, amely vasárnap este ért véget.

Fáklyás körmenettel hirdették együvé tartozásukat a hívő keresztények az ökumenikus imahét első napján, január 18-án. A város keresztény felekezeteinek közös rendezvénye egységüket, együvé tartozásukat kívánta hirdetni. Az imahét során az egyházak helyi vezetői és szolgálattevői egymás templomaiban és imaházaiban tartottak istentiszteletet, összesen nyolc alkalommal. A nagyszabású esemény múlt hét vasárnap este ért véget, zárásként az evangélikus templomban orgonazenés istentiszteletet tartottak

A korábbi évekhez képest többen vettek részt az ökumenikus imahét alkalmain. Az első és utolsó nap kimagaslóan sok érdeklődőt vonz minden évben, de idén hét közben is 80-100 fő jelenlétével zajlottak az istentiszteletek.

Három felekezet, egy közös cél (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Négy felekezet, egy közös cél (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az ökumenikus imahét úgy gondolom betöltötte funkcióját, mind a gyülekezetek felé, mind pedig a világ felé.

Egységet mutatva a széthúzás helyett, és egyazon értékrendet a különbözőségek ellenére

– hangsúlyozta Ördög Endre evangélikus igazgató lelkész. Hozzátette: nagyon jó visszajelzéseket kaptak, az egyházi alkalmak az egyéni lelki élet szempontjából is sokat jelentettek a résztvevőknek, valamint megtapasztalták azt a közösséget, azt az együvé tartozást, amelynek ünnepe volt ökumenikus imahét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.