- hirdetés -

Január végén elnökválasztást tartanak a Magyar Birkózó Szövetségben. Orosháza a magyar birkózás egyik központja, ezért itt is bemutatkozott az egyik elnök-jelölt és csapata.

A szövetséget jelenleg az egykori olimpiai bajnok, dr. Hegedűs Csaba vezeti, de kihívója akadt, ugyanis vannak, akik változást szeretnének. Ők 13+1 pontban foglalták össze a szövetség előtt álló jövőbeni célokat, feladatokat, ehhez pedig szerintük új szellemiségű vezetésre, új szövetségre van szükség. Ezért felkérték Németh Szilárd országgyűlési képviselőt, hogy ezzel a programmal induljon el a január 30-án esedékes elnökválasztáson.

Németh Szilárd és több birkózó sportvezető január 13-án Orosházán járt. Először a városvezetésnél tett bemutatkozó látogatást, majd ismertette programját a helyi és környékbeli birkózó egyesületek vezetőinek.

Komáromi Tibor, Németh Szilárd és Bacsa Péter ismertette elképzeléseit a helyi birkózó sport vezetőivel (Fotó: Rajki Judit)
Komáromi Tibor, Németh Szilárd és Bacsa Péter ismertette elképzeléseit a helyi birkózó sport vezetőivel (Fotó: Rajki Judit)

Szerintük a vezetőknek nem a birkózásból, hanem a birkózásért kell élniük. Legfontosabb feladatnak nevezték, hogy olyan rendszert kell kiépíteni és üzemeltetni, amelyben minden érintett számára egyértelműek és előre kiszámíthatóak a díjak, elismerések és jutalmak. Úgy vélik, új minősítési és motivációs rendszert szükséges kialakítani, és ki kell dolgozni a magyar birkózók életpálya modelljét és az is fontos, hogy a nevelőedzők, mesteredzők kiszámítható és tisztességes bért kapjanak nevelő munkájukért.

Elhangzott, nyugalmat és folytonosságot kell biztosítani a szakmai munkában a 2016-os nyári olimpiáig, hogy a magyar válogatott sikeresen szerepelhessen. Külön hangsúlyt fektetnének a birkózótermek és a csarnokok építésére, felújítására, üzemeltetésére.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke a megbeszélés után kérdésünkre elmondta, mivel ő is tagja a birkózó szövetség elnökségének, pontosan ismeri a sportág helyzetét.
– Meghallgattuk most az egyik elnök-jelölt elképzeléseit. Akkor tudunk ugyanis megfontolt döntést hozni, ha ismerjük a különböző véleményeket és álláspontokat, ezt követően határozunk a klub vezetésével, hogyan voksolunk az elnökválasztáson – mondta Szél Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.