- hirdetés -

Több mint 500 magyar munkavállaló munkahelye szűnik meg február 4-től a Tesconál, de lesz, akinek új állást kínálnak – közölte a vállalat hétfőn az MTI-vel.

Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatója elmondta: ha nem sikerül az érintett munkatársaknak a környékbeli Tesco áruházakban elhelyezkedni, akkor a vállalat az egykori dolgozókat, munkaviszonyuk megszüntetésére való tekintettel, a törvény által előírtnál magasabb összegű juttatással támogatja.

Az egyik új törvény kimondja, hogy a két egymást követő évben veszteségesen működő üzleteknek el kell hagyniuk Magyarországot. A nyereségesség érdekében, az üzletág teljes stratégiai felülvizsgálatát követően a Tesco 13 üzletének bezárása és az ezzel járó elbocsátások mellett döntött a társaság – indokolta a lépést a vezérigazgató.

Habár főként vidéken üzemelnek ezek a veszteséges áruházak, a fővárosban is megszüntetnek egy egységet. Az orosházi Tesco nincs a listán, nem zárják be. A megyében Békéscsabán, Gyulán, Mezőberényben, Sarkadon és Szarvason van még üzlete a cégnek, egyiket sem érinti a bezárás.

A vezérigazgató az alábbi videóban indokolja a döntést:

http://youtu.be/TvJTbYIg5IM

Délután közleményt adott ki a Miniszterelnökség: szerintük a Tesco nem mond igazat a bezárás okairól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.