- hirdetés -

Fazekasné Nagy Éva személyében január elsejétől új kistérségi referens segíti az Orosházi Kistérség Többcélú Társulásának munkáját.

A 35 éves orosházi, mérnök végzettséggel rendelkező Fazekasné feladata, hogy segítse a területfejlesztési elképzelések megvalósítását, összehangolja a kistérség 11 településének igényeit, együttműködjön a kistérségben működő társulásokkal, szervezetekkel, készítse elő a térségi programokat, és figyelje a pályázati lehetőségeket.

Fazekasné Nagy Éva
Fazekasné Nagy Éva

Összetett és nehéz a feladat – erre hívták fel az új referens figyelmét a kistérségi polgármesterek azon a társulási ülésen, amelyen Fazekasné bemutatkozott. Ebben az uniós ciklusban kormányzati tervek szerint komoly források érkezhetnek a kistérségekhez, a kistérségi megbízottnak ezek koordinálásában is részt kell vennie.

Fazekasné korábban az OVM-Karsai minőség- és környezetirányítási igazgatója volt, vállalkozó-menedzser mérnök, higiénikus szakmérnök, ill. minőségügyi mérnök végzettséggel rendelkezik. Munkájában 13 éves vezetői tapasztalata is segíti majd, munkáltatója januártól az orosházi polgármesteri hivatal.

– Éveken át foglalkoztam környezetirányítással, hulladékgazdálkodással, ill. minőségirányítási vezetőként cégek folyamatainak vizsgálásával, korrigálásával. Ipari területen dolgoztam, de mindig vonzott az önkormányzati munkavégzés. Új kihívásokat kerestem, ezért pályáztam meg az állást. Tapasztalataimat most a szolgáltató szektorban kamatoztathatom.

Fazekasné elsőként valamennyi településvezetőnél bemutatkozó látogatást tesz, csütörtökön éppen Gerendáson. A polgármesterekkel az elképzelésekről egyeztet a referens.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.