- hirdetés -

Az orosházi kistérségben élőket szolgálja január elsejétől hétvégén és ünnepnapokon a gyermekorvosi ügyelet. A beteg gyermekek ellátása eddig is a központi orvosi ügyeleten történt, azonban az említett napokon 8-16 óráig a központi ügyelet orvosa mellett gyermekorvos látja el a kisbetegeket.

– Nem írja elő jogszabály, hogy az orosházi kistérségben külön gyermekügyeletet kell biztosítani, de fontosnak tartottuk, hogy ezzel is egy pluszt adjunk a gyermekes családoknak – emelte ki Fejes Róbertné, az ügyeletet működtető kistérségi társulás elnöke. A szükséges forrást a társulás költségvetéséből gazdálkodták ki.

– A központi orvosi ügyeleten, a gyermekgyógyász hétvégén és ünnepnapokon 8-16 óra között látja el a gyerekeket, természetesen az ezt követő időszakban is megvizsgálják, de akkor már a központi (vegyes) ügyeletet ellátó orvos végzi ezt – tájékoztatott dr. Dankó Alpár, a központi orvosi ügyelet szakmai irányítója, koordinátora.

Hangsúlyozta: a központi ügyelethez hasonlóan ez sem háziorvosi rendelés, tehát olyan betegséggel, ami nem igényel azonnali ellátást, halasztható, azzal a szülők választott gyermekorvosukat keressék meg rendelési időben. A gyermekorvos házhoz hívására nincs lehetőség, a beteg gyermek otthonában történő ellátását továbbra is a központi ügyelet orvosa biztosítja. A beteg gyermeket lehetőség szerint be kell bevinni az ügyeletre, és mindezt 8 és 16 óra között, mert akkor van lehetőség gyermekgyógyász által történő ellátásra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.