- hirdetés -

Egy kis csapatépítő extra mulatság – így jellemezte Erostyák Zoltán azt a 24 órás edzést, amellyel búcsúztatták az óévet, felavatták az új termet, végül de nem utolsó sorban, hogy utat mutassanak: nem feladni kell, hanem harcolni.

Az Erostyák Zoltán Sportegyesület, Ökölvívó Egyesület tagjai teljesen biztos, hogy megdolgoztak az évzáró közös vacsorájukért. December 19-én délután 17 órakor kezdték a 24 órás edzést, amit másnap 17 órakor fejeztek be. Ezt követően jött a közös vacsora.

– Ez egyrészt csapatépítő, mert együtt izzadunk, együtt fáradunk el, másrészt pedig egy összesítője annak a munkának, amit év közben csináltunk. Minden órában van egy erőnléti blokk és természetesen egy technikai blokk, ez így együtt elég emberpróbáló – avatott be Erostyák Zoltán edző.

Felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek az edzésen, és attól függően, hogy ki mikor ért rá, folyamatosan váltották egymást a tagok,  és csatlakoztak, volt olyan is, aki hajnalban, munka után ment le edzeni.

Felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek a 24 órás edzésen (Fotó: Rajki Judit)
Felnőttek és gyerekek egyaránt részt vettek a 24 órás edzésen (Fotó: Rajki Judit)

– Az edzés másik célja egy kicsit személyes: azoknak a sorstársaknak, akik valamilyen krónikus betegséggel, cukorbetegséggel, vagy másmilyen anyagcsere zavarral küzdenek megmutassuk, hogy lehet ezt így is csinálni. Nem feladni kell, hanem harcolni – hangsúlyozta Erostyák Zoltán, aki maga is hosszú évek óta cukorbetegséggel küzd.

A harmadik „okot” a 24 órás edzésre az adta, hogy év végére elkészült a Dózsa György utcai termük. Az egyesület tagjai nem lazsálnak sokáig, január 2-án már edzés lesz. Az ökölvívás oktatása az elsődleges célja az edzéseknek, ugyanakkor vannak, akik elsősorban erősíteni, állóképességet javítani szeretnének. Ezért vannak kimondottan erre specializálódott tréningek is. Ha szeretnél többet megtudni az egyesület munkájáról, illetve edzéseikről, kérj tagságot facebook csoportjukba.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.