- hirdetés -

Nem lehetetlen felállni a padlóról, csak egy kis segítség kell hozzá – állítja Seres János, aki a FogLak program részeseként már nem a hajléktalanszállón, hanem saját otthonban várta a karácsonyt.

Csak néhány hónap telt el azóta, hogy utoljára találkoztunk Seres Jánossal. Akkor vehette át új, önálló életének kezdetét jelképező kulcsait lakásához, az Egységes Szociális Központ (ESZK) vezetőjétől, Vaszkán Erzsébettől. Kíváncsiak voltunk, mi történt azóta a FogLak program egykori résztvevőjével:  János azt mesélte az OrosCafénak, mára sokkal kiegyensúlyozottabbá életet él.

János kezében egy új élet kezdetének kulcsai (Archív fotó: Rajki Judit)
János kezében egy új élet kezdetének kulcsai (Archív fotó: Rajki Judit)

– Nagyon örülök a lakásnak, szeretném megköszönni mindazoknak, akik a FogLak-on belül segítettek. Nyugodtabb vagyok, ez a legjobb kifejezés – tudtuk meg Jánostól, aki egyébként portásként dolgozik az ESZK egyik intézményénél. Azt is elárulta, berendezkedett a lakásban, a szomszédokkal is jó viszonyba került, mindenki nagyon barátságos és kedves. A pályázat egy évig anyagilag járul hozzá a lakhatáshoz, hogy aztán mi következik, János még nem tudja, de azt is hozzáteszi, maradni szeretne.

– A karácsonyt a családdal töltöm, a lányom és a fiam is orosházi, velük kifejezetten jó a kapcsolatom, ilyenkor mindig összejön a család. A volt feleségemmel is jóban vagyunk, nincs miért haragot tartani – avatott be bennünket János, aki a hajléktalanszálló lakóinak is üzent: – Tartsanak ki, fel lehet állni a padlóról, mert segítenek! Csak akaraterő kérdése. Nem szabad feladni, kis segítséggel, de tovább lehet lépni, és ismét teljes életet lehet élni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.