- hirdetés -

Karácsonyi hangversennyel örvendeztették meg közönségüket a művészeti iskola zenei tanszakos növendékei. A bő másfél órás koncert igazi zenei élményt nyújtott a nézőtéren helyet foglalók számára.

A belső lecsendesedésre teremtettek alkalmat a művészeti iskolások a művelődési házban összegyűlt közönségnek december 18-án. Az est folyamán tizenhárom fellépő zenésznövendék, zenekar, és kamaracsoport muzsikált, felvonultatva a művészeti iskola zenei tanszakainak egész palettáját. A koncert az Ondrik Zsuzsanna vezette vonószenekar  műsorával indult, majd az alsó tagozatosok alkotta Kicsinyek kórusa lépett énekelt. Az est során rézfúvós kvartett, furulya-, illetve fafúvós kamaracsoport, gitár- és fuvolaegyüttes, valamint a Tücsök zenekar is színpadra lépett egyéni muzsikus produkciók mellett.

(Fotó: Rajki Judit)
A zenei tanszakos növendékek remek estét biztosítottak közönségüknek (Fotó: Rajki Judit)

Az iskola igazgatója, Kőszegi-Németh József beszédében rávilágított, hogy a könnyed előadások mögött sok munka van, a növendékek egész évben szorgosan gyakorolnak, hogy muzsikájukkal örvendeztethessék meg közönségüket. Mindezt úgy, hogy nem kötelező hangszeren tanulni, a növendékek azonban így is komolyan veszik zenei tanulmányaikat. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy idén is számos versenyen indultak, és értek el szép sikereket. A hangverseny zárásaként a művészeti iskola fúvószenekara és a Kicsinyek kórusa közös előadásában karácsonyi dalok csendültek fel, így koronázva az estet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.