- hirdetés -

Hagyomány már, hogy a Vadvirág Esély Klub családias hangulatú rendezvényen ünnepli meg a közelgő karácsonyt. Ezúttal ezt a Platán Idősek Otthonában tették, mintegy 80 résztvevővel.

Zenével teremtett  emelkedett hangulatot K. Tóth László és a Szó-Köz Kultúrzenekar, valamint a (F)apácák Énekstúdió a Teréz utcai idősek otthonában, december 16-án. Karácsony közeledtével egyre több intézményben rendeznek családias légkörű ünnepséget. Így történt ez az Egységes Szociális Központnál is, a Vadvirág Esély Klub tagjai számára szervezett karácsonyi ünnepségre az otthon lakóit is meghívták. Így mintegy 80-an hallgatták az ünnepi műsort.

A Kerecsen karácsony fantázianévre hallgató rendezvényen az ünnepekkel kapcsolatos hagyományokról is hallhatott a közönség. Megtudhatták például, hogy a magyar tradícióban a téli napforduló volt a kerecsensólyom röptetésének napja. Az is kiderült, hogy a karácsonyfa állításának hagyományával a régiek az égi és a földi világ között igyekeztek kapcsolatot teremteni. A rendezvény az önkormányzat és a Segítő Gondoskodás Alapítvány támogatásával jött létre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.