- hirdetés -

Ismét nemzetközi versenyen állhatott a dobogó legfelső fokára az orosházi birkózó.

A magyar női birkózóválogatott december 5-e és 7-e között Lengyelországban képviselte hazánkat, a Heros Czarny Bór Open elnevezésű nemzetközi UWW (United World Wrestling – a nemzetközi birkózó szövetség új neve) megmérettetésen a magyar delegációt 38 versenyző alkotta. Közülük ketten az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai.

Kadet 60 kg-ban élete első komoly nemzetközi versenyén vett rész Kovács Fanny, aki serdülőben magyar bajnoki második helyezett volt, így kapott meghívást a válogatottba. A másik résztvevő Szél Anna volt, aki diák 57 kg-ban indult.

– Fanninak még szoknia kell ezt a légkört. Jól küzdött, de rutintalansága miatt egy nála nem sokkal jobb ellenféltől vereséget szenvedett, aki nem tudott a döntőbe jutni, így az orosházi lány kiesett a versenyből. Anna a nyolcfős mezőnyből két tus és egy technikai tus (10 pont különbség) győzelemmel szerezte meg az első helyet – tudtuk meg Szél Attilától, a Spartacus elnökétől.

A hétvégi lengyelországi nemzetközi birkózóversenyen 12 ország 258 sportolója lépett szőnyegre diáktól a felnőtt korosztályig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.