- hirdetés -

Az OMTK-ULE U14 és U15 korosztálya az őszi szezon után vezeti a korosztályos bajnokságot. A két korcsoport trénerét, az OMTK-ULE szakmai vezetőt, Boér Gábort kérdeztük. 

Mindkét csapat az őszi szezon után az élen áll. Mi az őszi mérleg?

–  Az U14 csapatunk 14 mérkőzésből 13 győzelmet szerzett és csupán 1 vereség az őszi mérleg. A csapat fölényesen vezeti az MLSZ által szervezett U14 II.o.Dél-Keleti csoportját. Csapatunkat 2001-es születésű játékosok alkotják. Az U15 csapatunk az MLSZ által szervezett II.o.Dél-Kelet csoportjában 14 mérkőzésből 13 győzelemmel és 1 döntetlennel toronymagasan vezeti a bajnokságot. A korosztályt 2002-es srácok alkotják. Alapvető célunk mindkét korosztályban az volt, hogy legyen annyi gyermekünk, hogy minden korosztályban mindenki a saját korosztályában focizzon, ne kelljen alsóbb korosztályból feltölteni a csapatot. E mellett minél jobban szerepeljünk, és játékunk szemre is tetszetős legyen. Egyénileg nem szeretnék kiemelni senkit, ezt a sikert a közösség érte el a remek szülői háttérrel kiegészítve – sorolta Boér Gábor.

A tavaszi folytatáshoz magasra tették a lécet.

–  Ez így van, a folytatás sokkal nehezebb lesz, mivel mindenki a listavezetőt szeretné legyőzni. Rendkívül jó versenyzőkről van szó a gyerekek személyében, ami az egyik legnagyobb pozitívum egy sportoló életében. Bízom benne, hogy a fejlődés töretlen lesz, és ahogy eddig is, nem az eredmény lesz számunkra az elsődleges, hanem a tanult játékelemek visszaadása, valamint az edzésmunka még magasabbra való emelése. Vallom, hogy csak az lehet hosszú távon sikeres, aki nem a eredményességre helyezi a hangsúlyt, hanem arra, hogy tanulják meg a fiatalok a játék minden elemét, és azt tudják is megvalósítani a mérkőzéseken. Nagyon sokat dolgozunk velük a hétköznapokon a kollégákkal közösen, amiért köszönettel is tartozom nekik, hiszen rengeteg segítséget kaptam a félév során tőlük. A fiatalokkal való munka során, ha valaki tervszerűen, és szisztematikusan dolgozik, akkor hosszú távon a sikerek is „utolérik” – zárta Boér.

Az U14 csapat tagjai: Fekete Balázs, Dajka Péter, Kovács Dávid, Gigacz Ákos, Lehoczky Tamás, Hajdu László, Fehér Bence, Horváth Miklós, Barna Márton, Mágocsi Gergő, Ángyán Milán, Dombi Milán, Zalai Zalán, Szilágyi Balázs, Nagy Zsolt, Papp Máté, Balog Norman, El-Maghraby Ramzy, Szabó Áron. Edző: Boér Gábor.

Az U15 csapat tagjai: Marunák Levente, Mészáros Miklós, Jónás Zoltán, Markó Norbert, Zábrák Zoltán, Farkas Izsák, Kiss Dániel, Buczku Dominik, Kichler Richárd, Tóth Bence, Bónus Ádám, Novák Martin, Lipták Dániel, Tóth László, Király László. Edző: Boér Gábor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.