- hirdetés -

A Vadvirág Esély Klubban 34 értelmi sérült emberről gondoskodnak – december 3-án van a Fogyatékos Emberek Világnapja.

Az ENSZ december 3-át a Fogyatékos Emberek Világnapjává nyilvánította 1992-ben, hogy felhívja a figyelmet a baleset, betegség, katasztrófa következtében fogyatékossá váltak problémáira. A nemzetközi napot Orosházán is számon tartják, az Egységes Szociális Központ (ESZK) berkein belül működő Vadvirág Esély Klubban pedig meg is ünneplik, idén harmadik alkalommal. A rendezvény azonban nem az Október 6 utcai intézményben, hanem a Platán Idősek Otthonában kapott helyet.

A vadvirágosoknak sokat segít a klub (Fotó: Rajki Judit)
A vadvirágosoknak sokat segít a lassan 13 éve működő klub (Fotó: Rajki Judit)

Vaszkán Erzsébet, az ESZK vezetője az ünnepségen elmondta: ezen a napon nem csak a fogyatékkal élők kerülnek középpontba, hanem egy kicsit a munkatársak is, akik egész évben azon fáradoznak, hogy élménydúsabbá tegyék a klubtagok mindennapjait. Ezért hála illeti őket, hangsúlyozta. Az ESZK vezetője hozzátette: a világnap célja részben a fogyatékkal élőkkel szembeni tolerancia, szerinte Orosháza e tekintetben nagyon elfogadó a klubtagokkal szemben.

A délelőtti ünnepséghez természetesen műsor is dukált, a Csengettyű és a Kisharang Néptáncegyüttes fellépése után Béres Enikő és a békéscsabai Jókai Színház művészei kedveskedtek a klubtagoknak. A Vadvirág Esély Klub egyébként 2002 januárjában nyitotta meg kapuit az orosházi és a környékbeli értelmi sérült fiatalok előtt. Az intézménynek jelenleg 34 enyhe és középsúlyos értelmileg akadályozott tagja van, hétköznapjaikat többek között jóga, angol nyelvi, kézműves szakkörök, önismereti csoportok, színkottás zenei foglalkozások színesítik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.