- hirdetés -

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub tagja az országos versenyen vehette át az előrelépésről szóló dokumentumot. A ma 21 éves Szél Dávid 17 évesen kezdte bírói pályafutását. Gratulálunk!

Eredményesen adott számot tudásáról, nemzetközi bírói minősítést ért el az orosházi Szél Dávid. Az erről szóló dokumentumot és a kellékeket (jelvény, síp, nemzetközi bírói könyv, stb.) november 14-én Orosházán kapta meg a Magyar Birkózó Szövetség Bíróbizottságának tagjától, Bacsa Péter olimpiai kategóriás bírótól.

Az országos diákolimpiai döntő megnyitóján köszöntötték az orosházi nemzetközi bírót, Szél Dávidot (Fotó: Rajki Judit)
Az országos diákolimpiai döntő megnyitóján köszöntötték az orosházi nemzetközi bírót, Szél Dávidot (Fotó: Rajki Judit)

Szél Dávid az augusztusi, belgrádi veterán birkózó-világbajnokság alkalmával rendezett nemzetközi bírói vizsgán szerepelt sikeresen. A tíznapos vizsgán három esetben írásban, majd egy héten keresztül élesben, a világbajnoki mérkőzéseket vezetve kellett számot adnia tudásáról angol nyelven.
– A nemzetközi bírói minősítést tekintve négy fokozat van, én most a harmadosztályút kaptam meg. Elméletben és gyakorlatban is vizsgáztam, büszke vagyok, hogy eljutottam idáig – emelte ki az OrosCafénak nyilatkozva.

Minden olyan nemzetközi megmérettetésre, ahol a magyar válogatott csapatok részt vesznek, a szövetség delegál egy magyar nemzetközi bírót is. Dávid megszerezte a nemzetközi harmadosztályú minősítést, és jogosult a nemzetközi versenyeken részt venni. A száz főt meghaladó hazai bírói létszámból ő lett a 19. és egyben legfiatalabb nemzetközi minősítésű bíró – mondta el Szél Attila, a Spartacus elnöke.

A ma 21 éves Szél Dávid 17 évesen kezdte bírói pályafutását, minden évben egy lépcsőfokot feljebb lépve jutott el a nyári lehetőséghez, és tehetett vizsgát a világbajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.