- hirdetés -

Eredményekben gazdag hétvége: 17 első, 5 második és 2 harmadik helyet szerzett a 11 toldis versenyző az ózdi megmérettetésen.

Az idei év utolsó versenyét rendezték meg november 22-én Ózdon, az Ifjúsági, Junior és Masters Fekvenyomó Magyar Bajnokságon kiváló eredményeket értek el az Orosházi Toldi SE versenyzői.

Kékegyi Henriett 57 kg-ban 67,5 kg-os nyomással (egyéni csúcs) junior magyar bajnok lett. Nagy Nikolett 63 kg-ban ifjúsági arany- és junior ezüstéremmel, valamint ifjúsági abszolút harmadik helyezéssel térhetett haza. Niki 65 kg-os nyomása ugyancsak új egyéni csúcs. Balázs Renáta 72 kg-ban ifjúsági és junior magyar bajnok, valamint ifjúsági abszolútban első, míg a junioroknál második lett, 95 kilós nyomással. Német Éva töretlenül halmozza sikereit: junior 84 kg-os súlycsoportban 85 kg-os nyomással (új egyéni csúcs) junior magyar bajnok lett.

Kiváló eredménylista - a női ifjúsági és juniorcsapat is első lett (Fotó: Toldi SE)
Kiváló eredménylista – a női ifjúsági és juniorcsapat is első lett (Fotó: Toldi SE)

Haklik Dorottya 84 kg-ban az ifjúságiaknál első, a junioroknál második helyezett lett 70 kg-os teljesítményével. Lovas Mónika a junior +84 kg-osok között a dobogó legfelső fokára állhatott fel, valamint a juniorok között az abszolút bajnoki címet is magáénak tudhatja. Móninak 147,5 kg-os nyomása élete legjobbja. Masters kategóriában Pogány Andrea a 63 kg-os súlycsoportban 82,5 kg-os nyomással aranyérmes, valamint a kategória abszolút magyar bajnoka lett. A női ifjúsági és juniorcsapat is az első helyen végzett – írja a klub honlapja.

A férfiaknál Szabó Árpád a junior 93 kilósok között magyar bajnokként térhetett haza, 180 kg-os nyomásával. Rajos Erik és Farkas Ádám is 120 kg-ban indult. Erik 145 kg-os teljesítményével az ifiknél első, a junioroknál második helyezést ért el. Ádám 175 kg-ot nyomott, ezzel a junioroknál magyar bajnok lett. +120 kg-ban Véró Alex élete első versenyén 195 kg-ot teljesített. Ezzel az ifjúságiaknál arany-, míg a junioroknál a bronzérmet szerezte meg. A férfi juniorcsapat a második helyen végzett, de csak wilks ponttal lemaradva az első helyezettől.

Musztafa Imre vezetőedzőtől megtudtuk, összesítve a korcsoportonkénti, abszolút és csapat eredményeket: 17 első, 5 második és 2 harmadik helyet szerzett a 11 toldis versenyző az ózdi magyar bajnokságon, melyről képeket az orosházi egyesület közösségi oldalán, ide kattintva találtok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.