- hirdetés -

Sikeresnek bizonyult a művelődési központ és az Orosházi Média Kft. közös akciója, amely révén két generációt hívtunk közös színházi élményre.

A kecskeméti társulat hétfő esti előadására a mintegy 250 néző között 32-en ültek úgy, hogy egy másik generációhoz tartozó családtagjuk társaságában érkeztek. A résztvevők által „generációs” jegy névre keresztelt kedvezményes belépővel ketten nézhették meg az előadást, és egy üdítőre is a vendégeink voltak. Akivel beszéltünk, örült a lehetőségnek.

Csapó Zsuzsa az OrosCaféról értesült a Hozd el aput színházba játékról, ő édesanyját vitte. Nélkülünk nem nézték volna meg a Párcsere című előadást. Régebben jártak színházba, szeretnek is. Zsuzsa mostanában kisgyermekével van elfoglalva, de most örömmel szakadtak el otthonról kétórányi időre.

Tuskáné Iványi Edit és lánya, Lengyel Beáta generációs jeggyel érkeztek színházba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tuskáné Iványi Edit és lánya, Lengyel Beáta generációs jeggyel érkeztek színházba (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Tuskáné Iványi Editet a művelődési központ közönségszervezője, Demarcsikné Katika tájékoztatta a lehetőségről. Lányával évente egyszer-kétszer el szoktak menni előadásra, most csak azért döntöttek így, mert éltek a kedvezménnyel. Mosolyogva érkeztek, az előadás tetszett nekik. – Néha jó anyának, lányának együtt lenni – mondták.

A sok nevetésből, feszült és mély csendekből arra lehetett következtetni, hogy a nézőknek is elnyerte tetszését az előadás. Jurij Poljakov a nyers valóságot tárta elénk, profin alkalmazva a humort az adagolás során. A Katona József Színház tagjai februárban Moszkvában is játszhatják a Párcserét, miután az októberi díszbemutatón a szerző is jelen volt, és annyira tetszett neki a hírös városiak játéka, hogy meghívta őket vendégszereplésre – derül ki a Dumakov korrupt politikust alakító Pál Attilával készült interjúból.

A kilenc szereplő modern díszletben napjaink emberének köz- és magánéleti jellemzőinek példáját villantotta fel. A történet elején dorbézolásnak induló „szvingelésre”, azaz alkalmi párcseré érkeznek a párok, de egy-egy elejtett mondat és egy félreértésből odakerülő figura révén kibuknak a titkok és feltárulnak a mélységek. Társadalomkritika és kegyetlen tükör ez, amelyben a pénz és az önzés játszik mindenkivel. Megérdemelten állta a társulat a tapsot, korrekt, komoly munka volt ez részükről, csakúgy, mint a rendező Cseke Péter részéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.