- hirdetés -

Állítják azok, akik már több éve foglalatoskodnak a nem kevés kreativitást, de annál szemet gyönyörködtetőbb végeredménnyel járó foltvarrással. Az orosháziak ismét bemutatták a nagyközönségnek legszebb munkáikat.

Kiállítás és vásár a foltvarrás köré szerveződve: ez várta azokat az érdeklődőket, akik ellátogattak a művelődési központba november 15-én délelőtt. Több mint ötven, gondosan válogatott munkáját mutatta meg az Orosházi Foltvarró Egyesület, mely mellé – a hagyományokhoz híven – anyagvásárt is szerveztek, valamint mintákat, tapasztalatokat cserélhettek azok, akik érdeklődik eziránt.

A közös munka közösséget kovácsol (Fotó: Rajki Judit)
A közös munka közösséget kovácsol (Fotó: Rajki Judit)

A környékbeli „foltosok” is hivatalosak voltak a rendezvényre, Szolnokról, sőt még Bábolnáról is érkeztek érdeklődők városunkba. Végváriné Rehák Gizellától, a rendezvény egyik szervezőjétől megtudtuk, a több mint 10 éves egyesület jelenleg 11 főt számlál, a heti találkozók alkalmával gyűlnek össze egy kis beszélgetésre, közös munkára. Azt is elárulta, a legkülönfélébb faliképek, díszek, neszesszerek, könyvborítók elkészítése sok türelmet, precizitást igényel, de remek idegnyugtatóként szolgál a munka, a végeredmény pedig önmagáért beszél. – Ha valaki rászánja magát, 2-3 nap alatt elkészíthet például egy táskát, ami akár ajándékként is szolgálhat – kaptunk betekintést a foltvarrásba.

Habár a Foltos Napra csak szombaton látogathattak el az érdeklődők, a kiállítás november 21-éig látható a művelődési központban, a koncertterem előtti folyosón.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.