- hirdetés -

Sűrű volt az Orosházi Kolbászklub programja az elmúlt időszakban. Az őszi kemény munka azonban meghozta a gyümölcsét, külföldön és hazánkban is szép eredményeket értek el.

Októberben több versenyen is eredményesen szerepelt Orosházi Kolbászklub Hagyományőrző Egyesület. Mindjárt október 10-e és 13-a között Sepsiszentgyörgyön, a Háromszéki Kolbászparádén vettek részt, ahol 12 tagú nemzetközi zsűri értékelte a versenyzők munkáját, közel 80 csapat között kellett helytállniuk az orosháziaknak. Az első versenynapon a Kovács Imre, Restály György, Bíró Béla és Sándor László alkotta csapat paprika nélküli kolbászával a második helyet érdemelte ki. Másnap a feleségeken volt a sor, a kolbászklub-tagok oldalbordái a káposztafőző versenyre töltött káposztát készítettek. Tálalásukat és a terítésüket is nagyra értékelte a zsűri, a fogás első helyet jelentett a csapat számára. Persze nem csak a finom ételeket vitték el Sepsiszentgyörgybe a klub, Orosháza-Gyopárosfürdőt is népszerűsítették molinóval, szórólapokkal.

A Kolbászklub ezúton is köszöni a szponzoroknak: Orosháza Város Önkormányzatának, a Városüzemeltetési Zrt.-nek, az Oros-Farm Zrt.-nek, a Rétesboltnak, a Csizamdia Pékségnek, a Szilasi H. családnak, illetve Kovács Ödön, csernátoni lakosnak, a Kovács Panzió tulajdonosának a támogatást.

Ezt követően Békéscsaba volt a következő állomás, ahol október 23-án, a Kolbászfesztivál kerében szárazkolbász-versenyt rendeztek. A Szilasi H. Tamás által készített kolbászt a média-zsűri különdíjjal jutalmazta, emellett a közönségdíjat is elnyerte.

Kis kitérő: dr. Muntyán János elnököt október 25-én a komáromi Kolbászfesztivál egyik zsűritagjának kérték fel, a Kolbászklub különdíjat is adott.

Balról jobbra: Restály György, Sándor László, Kovács Imre, Bíró Béla, dr. Nagy László, dr. Ökrös Ferenc és Benkő István a Kolbászklub színeiben a Csabai Kolbászfesztiválon (Fotó: egyesület)
Balról jobbra: Restály György, Sándor László, Kovács Imre, Bíró Béla, dr. Nagy László, dr. Ökrös Ferenc és Benkő István a Kolbászklub színeiben a Csabai Kolbászfesztiválon (Fotó: egyesület)

Ugyanezen a napon Békéscsabán kolbászgyúró versenyt rendeztek: a Szilasi H. Tamás vezette csapat képviselte az Orosházi Kolbászklub színeit a közel 600 fős mezőnyben. Az általuk készített friss kolbász különdíjas lett. Majd október 26-án a Krajcsó Pál Emlékversenyen vettek részt az orosháziak ugyanitt. Két csapattal indultak. Restály György vezetésével Sándor László, dr. Ökvös Ferenc, Benkő István ezüstérmesek lettet friss kolbászukkal, míg a Kovács Imre vezette csapat, Bíró Béla és dr. Nagy László tagságával pedig különdíjra volt érdemes.

Végül hazai pályán jeleskedett az egyik csapat: november 8-án a Márton-napi ludasságokon készítettek libakolbászt, illetve libatepertőt. A másik csapat Zombán öregbítette Orosháza hírnevét ugyanezen a napon, a gasztronómiai estet immár 14. alkalommal rendeztek meg. Itt friss kolbásszal és cigánykával készültek a klub tagjai, de az orosházi Gyermek- és Diákélelmezési Intézmény csapata is képviselte a várost, az általuk készített étel is nagy sikert aratott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.