- hirdetés -

A diák I. és serdülő korosztály is szőnyegre lépett, köztük orosháziakkal.

Dunaújváros adott otthont múlt pénteken a diák I. korosztály szabadfogású diákolimpiájának. Több mint kétszáz birkózó mérlegelt a 13 súlycsoportban, hogy összemérhessék erejüket az érmekért. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot hét versenyző képviselte, közülük ketten jutottak a legjobb hat közé: Zatykó Szilveszter egész nap remek birkózást bemutatva nem talált legyőzőre, és begyűjtötte 35 kg-ban a bajnoki címet, míg 85 kg-ban Garami Erik bronzérmet szerzett.

Szombaton, ugyancsak Dunaújvárosban a serdülő korosztály versenyzői mérték össze tudásukat: 147-en mérlegeltek és kezdték meg a küzdelmeket. Az orosházi Spartacust ezúttal öt versenyző képviselte. Mokcsay Péter és Dancz Máté nem régóta ismerkednek a sportággal, tisztes helytállást mutattak.

(Fotó: egyesület )
A serdülő korosztály megmérettetésén jól szerepelt a Spartacus öt versenyzője (Fotó: egyesület )

Bojtor Gellért kihozta magából a maximumot és taktikus birkózással begyűjtötte a harmadik helyet 58 kg-ban. Varga Norbert az 54 kg-osok közt ezüstérmet szerzett. Három győzelem után a döntőben már nem bírt a szegedi Kiss Károllyal, így meg kellett elégednie a második hellyel. 42 kg-ban Rácz Richárd bronzzal zárt. Ő a bajnoki cím megszerzéséért bevállalta a több kilogrammos fogyást, ami viszont nagyon megviselte.  Az első meccsén a későbbi győztes ceglédi Kovács Árpádtól vereséget szenvedett, utána viszont a vigaszágon javított és így felállhatott a dobogóra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.