- hirdetés -

Épület- és makrofotózás témában láthatjuk Németh Réka, a fiatal tehetség fotóit az Amadeus Kávéházban, december 2-ig.

Németh Réka még csak 16 éves,  a Székács József Evangélikus iskola 10/6 osztályos tanulója, lelkes amatőr fotós. Kedvenc témája a makro- és az épületfotózás, amit testvérétől örökölt kompakt géppel örökít meg, amíg nem teljesül nagy álma, egy saját tükörreflexes fényképezőgép.

A 25 képéből álló tárlatát rajztanára, Celuskáné Csepregi Alícia nyitotta meg  szűk családi körben, és elmondta, nagy tehetséget lát tanítványában. Alkotói pályafutása Rékánál a családi események fotózásával kezdődött, majd onnan bontakozott ki.

(Fotó: Zavada Andrea)
Réka egy buszból, menet közben készítette a mögötte látható villamost ábrázoló képet (Fotó: Zavada Andrea)

– Eszembe jutott, mi lenne ha megpróbálnék mást is fotózni a családon kívül. Bátyám, Németh Roland vasútfotókat készít, rajta keresztül beleszerettem a fotózás világába. Nagy megtiszteltetés, hogy a képeimet kiállították, a családom és a barátaim is nagyon büszkék rám – tudtuk meg Rékától, akivel az Amadeusban, első kiállítása helyszínén találkoztunk.

Réka autodidakta módon fotóz, a saját gép mellett vágya, hogy komolyabban elsajátíthassa a fényképezés művészetét, továbbtanulni azonban biológia irányában tervez. Fotóit december 2-áig nézhetitek meg a kávéházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.