- hirdetés -

Szervezetek és magánemberek is összefogtak az orosházi mozgássérült Vona Auróra Vanesszáért.

Nem egészen két hónap alatt nagyon sokat változott Vanessza élete. Mint korábban beszámoltunk róla, a magyar Forrest Gumpként ismert Iváncsics Zsolt szeptember 14-én félmaratont futott maga előtt tolva híres bevásárlókocsiját, amelyben Vancsi élvezhette élete első sporteseményét. A kislányra jó néhányan felfigyeltek, kedves és nyitott személyisége sokakat rabul ejtett, köztük volt Tóth Ildikó Crystal is, aki szintén élen jár a jótékony sportolásban.

Vancsi október 11-én vele teljesítette a Nestlé Családi Futáson a 600 méteres távot. Ildikó nagy meglepetéssel várta a kislányt a futás előtti napon, hisz egyik álmát váltotta valóra a Barátok közt és Kiss Ramóna rajongónak azzal, hogy megszervezte: Vancsi bemehessen az egyik epizód forgatására, sőt kedvenc sorozatbeli színésznőjével végigjárhatta a forgatás helyszíneit, akitől még ajándékokat is kapott.

– Csak annyit tudtam, hogy meglepetést kapok, ezért kell hamarabb utaznunk Pestre. Egyszer csak szembejött velem Zsófi a Barátok köztből. Annyira meglepődtem és örültem, hogy azt hittem az egészet csak álmodom – mesélte Vancsi hatalmas mosollyal az arcán.

Az örömök sora ezzel itt még nem ért véget. Iváncsics Zsolt október 22-én ellátogatott az orosházi Székács iskolába, hogy Ravasz Klaudiának (Vancsi osztálytársa, szeptember közepén ő is lefutotta a félmaratont) átadjon egy megérdemelt érmet, és lehetőséget ajánljon fel. Ugyanezen a rendezvényen mondta el Zsolt Vancsinak, hogy a fővárosban, a Fuss Alapítvánnyal közreműködve egy jótékonysági tornát rendezett számára, amire 15 focicsapat nevezett. A befolyt összegből a kislány családja joystickos kerekesszéket tudott vásárolni, amire már régóta nagy szükségük volt.

Egy másik segítőnek, Barta Zsoltnak köszönhetően pedig egy speciális széket is kapott ajándékba Vancsi, melynek segítségével az asztalhoz is könnyebben odatud ülni. Mindez óriási segítség a kislánynak, hiszen nem tud hosszan sétálni és állni, a kerekesszékkel viszont nem lehet többé akadály a távolság.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.