- hirdetés -

Overdose egyik tulajdonosa is részt vett az ünnepségen, amelyen nyolc díj talált gazdára az idei szezonban nyújtott teljesítmények alapján.

A már hagyományos lovasbált november 8-án rendezte az Orosházi Lovas Egyesület. A Táncsics gimnázium csarnokában az orosházi származású operetténekes, Faragó András műsora szórakoztatta a mintegy 260 vendéget. Az egyesület tagjai és támogatói értékelték a szezont, és az idény legkiemelkedőbb versenyzőit díjakkal jutalmazták.

– Eredményes évet tudhatunk magunk mögött, megyei és országos szinten is szép sikereket értek el az egyesület tagjai. A Nemzeti Vágtán is képviseltettük magunkat, ahol Mórocz Mercédesz az első helyet szerezte meg, Makoviczki Ákos pedig a legjobb időt futotta. Valamint sikerült hosszú évek után ismét elindítani a díjlovaglást, így hatra nőtt a helyi szakágak száma – összegezte röviden Tuska Pál, az egyesület elnöke. A bálon részt vett a Békés Megyei Lovas Szövetség elnöke, Szabó Zsuzsa , érkeztek vendégek a szabadkai egyesület képviseletében, valamint Overdose résztulajdonosa, Mikóczy Zoltán is megjelent a rendezvényen.

Fotók: Kecskeméti Krisztina
A bálon mintegy 260 vendég kapcsolódott ki (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A valaha volt egyik legeredményesebb magyar versenyló tulajdonosát arról kérdeztük , hogyan látja a lovassportok mai helyzetét, és Overdose visszavonulása után mivel telnek a híres mén napjai.

– Overdose tavaly fedezőménnek állt. A fedeztetési szezon februárban kezdődik, és június végéig tart, Overdose jelenleg regenerációs időszakát tölti – tájékoztatott Mikóczy Zoltán. Hozzátette: arról még nem született döntés, hogy jövőre is Magyarországon marad Overdose, esetleg (a lóverseny szempontjából fejlettebb) Németországba, vagy Franciaországba viszik. – Szeretnénk, hogy az országban maradjon, ugyanakkor ahhoz, hogy később igazolni tudja klasszisát, európai szintű kancákat kell kapjon – mondta Mikóczy. Szerinte egyébként a legnehezebb időszakon már túl van a lovassport, a szakemberek nagy áttörésben bíznak, amely az elkövetkező időszakban valóban minőségi javulást hoz.

Díjazottak:

Legjobb ügető hajtó: Kulik Ferenc
Legjobb galopp versenyző: Betlehem Éva
Legjobb póni galopp versenyző: Makoviczki Ákos
Legjobb pónifogathajtó: Lénárt Sándor
Legjobb egyes fogathajtó: Szikora Tamás
Legjobb kettes fogathajtó: Koncsek Ferenc
Legjobb gyerek ügyességi lovas: Németh Béla Balázs
Legjobb díjugrató: Dr. Felek Csanád

A Fazekas István által alapított és minden évben átadott vándorserleget Göblyös Mihály kapta a fogat szakágon belül elvégzett munkája és eredményei alapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.