- hirdetés -

Gyertyagyújtás, elcsendesedés, halk ima. Aztán éles sípszó a pálya mellől, hiszen Széna is azt akarná, hogy végre kezdődjön a meccs.

Csütörtök hajnalban, hosszú betegség után 64 éves korában elhunyt Szénási József, becenevén Széna. A róla szóló nekrológot több ezren olvasták, a családnak rengetegen fejezték ki együttérzésüket a neten és személyesen egyaránt.

Barátai, sporttársai péntek este gyertyás megemlékezést tartottak az Eötvös műfüves pályáján. Több mint százan jöttek el fejet hajtani a nagyszerű sportember és sportvezető emléke előtt. Gyerekek, felnőttek, idősek, focisták, kézilabdások, birkózók, sportvezetők és ismerősök egyaránt némán állták körül Széna fotóját a pad mellett. Amellett a pad mellett, amely a törzshelye volt. Ha esett, ha fújt, ő mindig ott ült, figyelte a meccseredményeket, a góllövőket, hogy aztán akkurátus rendben felvigye azt a papírjaira, és a következő hétfőn hozza be nekünk a szerkesztőségbe, így került az újságba. A padról szervezte a kispályás meccseket és mindenkihez volt egy jó szava.

Égnek a gyertyák Szénási József fotója előtt, de a háttérben már kezdődik a meccs. Mert Széna is így akarná (Fotó: Melega Krisztián)
Égnek a gyertyák Szénási József fotója előtt, de a háttérben már kezdődik a meccs. Mert Széna is így akarná (Fotó: Melega Krisztián)

Most nem ült ott Széna, csak a mécsesek és gyertyák világították meg képmását. Nincs azonban már kacsintás, nincs már ugratás. Csupán elcsendesedés és halk ima.

Aztán éles sípszó a pálya mellől, hiszen Széna is azt akarná, hogy végre kezdődjön a meccs, ne várjunk feleslegesen semmire, a lényeg, hogy pattogjon a labda!

Így is történt. Ha most élne, mindenkit sürgetne, hiszen a városi kispályás bajnokság aktuális fordulójának első meccse nem csúszhat miatta. Ilyet még nem látott a világ. Ezért a Liget SC és a Revans játékosai elmentek melegíteni, majd a gyászszünet után elkezdődött a meccs.

Mert Széna így akarta.

Szénási József temetése november 8-án, szombaton 9 órakor az Alvégi temetőben lesz, polgári szertartás szerint.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.