- hirdetés -

Pintér Attilára emlékeztek a hétvégén – 16 asztalon pattogott a kaucsuklabda, a PET-BAU ASE versenyzői hozták a várt eredményt.

Október 25-26-án rendezte meg a PET-BAU ASE, a Kaucsuklabda Alapítvány és a Békés Megyei Asztalitenisz Szövetség a Pintér Attila országos I. osztályú újonc és serdülő ranglistaversenyt. Hetedik alkalommal emlékeztek Pintér Attilára, aki a város elismert közéleti személyisége, sportolója, sportvezetője, edzője volt, halálával nagy űrt hagyott maga után.

A korábbiaktól eltérően ebben az évben már nemcsak a lányok, hanem a fiúk is összemérték tudásukat az Eötvös-csarnokban, mintegy négyszáz fiatal állt asztalhoz. A PET-BAU ASE versenyzői ranglistahelyezéseiket figyelembe véve megfelelően szerepeltek, hozták a várt eredményt – tudtuk meg Bogdánffy Csaba szakosztályvezetőtől.

Fotók: Rajki Judit
Négyszáz gyerek állt asztalhoz az Eötvös-csarnokban a hétvégén (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Az U11 korcsoportban egy teljesen új garnitúra kezdte meg versenyzői pályafutását, akik közül Molnár Levente és Varga Bernadett kiemelkedően játszott, váratlan győzelmekkel bizonyították tehetségüket. Hudák Dorina játéka sokat fejlődött, míg Szikszai Kittin látszott a rutintalanság. U13-ban Séllei Réka nem jutott a főtáblára, Szász Rita csoportelsőként ment tovább és a főtábla második körében, a nyolcaddöntő során a verseny végső győztesétől, a szolnoki Nagypál Mártától szenvedett vereséget.
– Serdülő versenyzőink közül párosban Séllei Anett – oldalán a ceglédi Orosz Adriennel – a négy közé jutásért kapott ki a végső győztes Harasztovics-Korda /Statisztika/ kettőstől 3-2 arányban, Szász Rita és Benkő Anett a nyolcaddöntőig jutott. Serdülő egyéniben Szász Rita csoportmásodikként a bejátszásban szenvedett vereséget, Benkő Anett a 16 közé jutásért kapott ki a tolnai Kovácstól – mondta el az OrosCafénak a PET-BAU ASE szakosztályvezetője.

A hétvégi orosházi emlékversenyen – melyet ezúttal is megtisztelt jelenlétével a Pintér család több tagjai is – szép játszmákat, izgalmas labdameneteket láthatott a közönség. Az újonc és serdülő korcsoportokban összesen nyolc versenyszámban a hazai élmezőny biztosította a verseny színvonalát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.