- hirdetés -

A diák I. korosztály mintegy kétszáz versenyzője lépett szőnyegre az országos versenyen.

Az őszi szünetet kihasználva pénteken Tatabányán rendezték meg az első diák I. korosztályos szabadfogású birkózóversenyt. A rangsorversenyek célja: kiharcolni a részvételt a Magyar Bajnokságon, ahol súlycsoportonként a legjobb 16 versenyző léphet szőnyegre.

Az orosházi birkózócsapat kemény csatákat vívott a tatabányai szőnyegen (Fotó: Spartacus)
Az orosházi birkózócsapat kemény csatákat vívott a tatabányai szőnyegen (Fotó: Spartacus)

Tatabányán 198 fiatal mérlegelt, a legtöbb súlycsoportban átlagosan 17-20 indulóval, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kilenc versenyzővel képviseltette magát. 85 kg-ban Garami Erik magabiztosan gyűjtötte be az aranyérmet, míg Zatykó Szilveszter a döntőben nagy csatában maradt alul a ceglédi Katona Zoltánnal szemben, és lett ezüstérmes a 35 kg-osok mezőnyében. Szél Anna egész nap betegen birkózott, ami meglátszott a teljesítményén. Így is dicséret illeti, hiszen nem sok lány vállalkozik arra, hogy ebben a korosztályban elinduljon a fiúk között – végül bronzéremmel zárt.

A klub beszámolója szerint a többiek sajnos kiestek a versenyből, azonban biztató lehet a jövőre nézve, hogy öt mérkőzést is magabiztos vezetésből, csak egy-egy apró megingást követően vesztettek el a fiúk.

A Spartacus eredményei:
35 kg Zatykó Szilveszter II. hely
54 kg Szél Anna III. hely
85 kg Garami Erik I. hely.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.