- hirdetés -

Már egyeztetett az MSZP és a Jobbik színeiben mandátumot szerzett képviselőkkel Dávid Zoltán, aki egyébként javában készül keddi beiktatására. Orosháza új polgármestere kiemelte, a közös munka híve.

Az októberi választásokat követően új polgármestere és új testülete lesz Orosházának, ünnepélyes esküt október 21-én tesznek. A beiktatást élőben közvetítjük az OrosCafén.

A választások előtt elsősorban a kampányról szólt a politikai élet városunkban, egy hete azonban már a sorok és erőviszonyok újrarendeződése, illetve a következő öt évre való felkészülés a téma a helyi pártokon belül. Az MSZP orosházi képviselőcsoportja hétfő délelőtt tartotta alakuló ülését. Ezen elfogadtak egy állásfoglalást, melyet hárman jegyzik, Fetser János, mint frakcióvezető, Burka László és Füvesi Sándor pedig mint önkormányzati képviselők. A dokumentumban a szocialista politikusok azt rögzítik, hogy továbbra is konstruktív ellenzéki munkát folytatnak, minden olyan döntést támogatnak, amely segíti az orosháziak életét, függetlenül attól, hogy melyik oldalról érkezett a javaslat. 

Ezt az állásfoglalást hétfő délután Dávid Zoltánnak is átadta az MSZP  – miután érkezett egy megkeresés az új polgármester részéről. Az anyagban egyébként – mint fogalmaznak – négy sürgős, az orosházi emberek életét azonnal javító döntés meghozatalát kérik az MSZP-sek. Így például a szennyvízcsatorna telken belüli bekötésére meghatározott támogatotti kör kiszélesítését,  szociálistűzifa-program indítását, a szociálisan rászoruló fiatalok felsőfokú tanulmányainak támogatását, illetve azt, hogy az új testület kiemelt célja legyen a fedett uszoda megépítése. Zárásként kérik, az szervezeti és működési szabályzat újragondolását, különös tekintettel a képviselői hozzászólások számát is idejét meghatározó paragrafusra. Az SZMSZ-t egyébként sokszor bírálták az ellenzéki képviselők a testületi üléseken, mondván demokratikus jogaikat csorbítja.

Az MSZP mellett a Jobbik önkormányzati képviselőivel, dr. Szabó Ervinnel és Lénárt Zoltánnal is egyeztetett Dávid Zoltán. Az újonnan megválasztott polgármester az OrosCafénak kiemelte, szeretné, ha ez a következő öt évben is működne, azaz nyitott arra, hogy ügyek mentén egyeztessen az ellenzéki pártokkal, az ajtaja bármikor nyitva áll az ellenzéki képviselők előtt is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.