- hirdetés -

Kedvencei az őszi tájképek, de a fantázia szülte akril spray festményei is felkeltik a közönség érdeklődését. Születésnapját kiállítással ünnepelte Zsurkáné Benyovszky Piroska, az orosházi festők csoportjának tagja.

Az orosházi festők csoportjának több tagja is kerek évfordulóval, születésnappal ünnepelt idén, júniusban például Lukács Mária, augusztusban Hopka Margit, . Most ismét egy születésnapos tárlat megnyitójának lehettek szem- és fültanúi az érdeklődők: a 60 éves Zsurkáné Benyovszky Piroska örvendeztette meg alkotásaival a közönséget a Városházi Galériában, október 16-án.

Az ünnepeltet F. Varga Mária, az Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület elnöke méltatta. A tótkomlósi származású alkotó tehetségére még gyermekkorában figyeltek fel, de az élet nem művészeti pálya felé sodorta. Majd 1997-ben ismét közel került az alkotáshoz, tanítómestere Fekete János lett. Ezt követően autodidakta módon fejlesztette magát, hazai és nemzetközi festőtáborokon egyaránt részt vett. Ugyanez jellemző a különböző pályázatokra is, melyeken rendszerint szép sikereket ér el.

Kiállítással ünnepelte 60. születésnapját Zsurkáné Benyovszky Piroska (Fotó: Rajki Judit)
Kiállítással ünnepelte 60. születésnapját Zsurkáné Benyovszky Piroska (Fotó: Rajki Judit)

A főként tájképeket készítő Zsurkáné Piroska 2009 óta tagja az orosházi festők csoportjának. Egyéni és csoportos kiállításai egyaránt voltak már, képei a nyári és főként az őszi tájat jelenítik meg. Amint azt az alkotó elárulta, a gyönyörű színek miatt inkább az utóbbit festi meg legszívesebben, saját maga által készített fényképek alapján.

A közönség azonban valami másra is felfigyelhetett, hiszen páratlan kékes színvilággal és kreativitással elkészített, úgynevezett akril sprayvel festett képeket is bemutattak a csütörtöki megnyitón. Zsurkáné Benyovszky Piroska abba is beavatott bennünket, hogy magát a technikát és ezeket a fantáziaképeket az internetről leste el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.