- hirdetés -

Küzdelmes mérkőzéseken van túl ifj. Zsiga Zsolt és Rábai Gábor is. A munka nem áll meg, már készülnek a következő versenyre.

Október 11-én rendezték meg a 38. British Opent és 6. Európa-kupát az angliai Crawleyban. A K2 Arénában 20 ország mintegy 200 versenyzője mérte össze felkészültségét, köztük világ- és Európa-bajnokok. Magyarországot két versenyző, ifj. Zsiga Zsolt háromszoros Európa-bajnok és Rábai Gábor junior Európa-bajnok képviselte.

Gábor +80 kg-ban élete első nemzetközi felnőtt versenyében másodéves juniorként indult, és Tilov Artur orosz világbajnokkal kezdett. Meghatározó magabiztossággal küzdött és maximális fizikumról tett bizonyságot, azonban ez sem volt elegendő a győzelemhez.

Rábai Gábor, Gottfried Sándor segédedző, shihan Zsiga Zsolt és ifj. Zsiga Zsolt Angliában (Fotó: O.K.K.SZ.K)
Rábai Gábor, Gottfried Sándor segédedző, shihan Zsiga Zsolt és ifj. Zsiga Zsolt Angliában (Fotó: O.K.K.SZ.K)

Az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő Kör Egyesület másik versenyzője, ifj. Zsiga Zsolt -80 kg-ban indult. Első mérkőzését iponnal nyerte angol ellenfele ellen, majd a nyolc közé jutásért Darren Chan világbajnoki 6. helyezettel csapott össze. A mérkőzést két hosszabbítás követte, majd a törések. Mindketten 5-5 deszkát törtek, ennek ellenére az angol főbíró az angolt juttatta tovább. Zsolt fantasztikus erőnlétben és lelki állapotban küzdött, annak ellenére, hogy elfogult főbírói döntés született – olvasható a klub szerkesztőségünkhöz eljuttatott beszámolójában.

–A végeredmény miatt kicsit szomorúak vagyunk, de nem vagyunk elkeseredve. Zsolti jelenlegi erőnléti állapota tükrözi felkészültségét, és bizakodva készülünk a novemberi romániai versenyre és a decemberi 6-ai oroszországi profi mérkőzősére – mondta el shihan Zsiga Zsolt vezetőedző.

Az orosházi karatésok következő versenye a hétvégi XVII. Bushido Kupa, ahol 24 fővel képviselteti magát a helyi egyesület.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.