- hirdetés -

Újabb támogató jelentkezett, így 3 helyett 6 gyermek diétás étkeztetését tudja támogatni a DALI-ÁS Klub.

A DALI-ÁS KLUB Közhasznú Egyesület célja a Diabétesz, (táplálék-) Allergia, Lisztérzékenység, (táplálék-) Intolerancia által érintett családok segítése. Az egyesület idén is pályázati felhívást tett közzé, melynek keretében olyan családok jelentkezését várták, akik számára a diétás étel előállítása komoly terhet jelent. A jelentkezések alapján, rászorultsági szempontok szerint választották ki azt a néhány gyermeket, akiknek 50%-os kedvezménnyel biztosítják az óvodai /iskolai ebédet szeptember 29-től december 19-ig.

A gyerekek egészségéért (archív fotó)
A gyerekek egészségéért (archív fotó)

– Az orosházi Ibolya-major színeiben a 2011-es Nemzeti Vágtán induló Kreccs nyereménye, mint nagylelkű támogatásból finanszíroztuk eddig a gyerekek allergénmentes ebédjét, melynek köszönhetően évek óta 3-4 rászoruló gyermeknek tudtuk biztosítani néhány hónapig a kedvezményes diétás ebédet– tájékoztatott Tóth Margit egyesületi elnök. – Az idei pályázati kiírást követően megkeresett bennünket a VASEX is, hogy szívesen támogatnák a programunkat. E szintén nagylelkű segítségnek köszönhetően ebben a tanévben már 3 helyett 6 családot tudtunk felkarolni. A legrászorultabbak közül kiválasztottunk egyedülálló anyát, többgyermekeset, valamint többgyermekes, egyedülálló anyát. Lisztérzékeny, laktózérzékeny, tejallergiás óvodások és kisiskolások kapnak az év végéig féláron a diétának megfelelő ebédet a Speciális Ételek Konyhájától (SPÉKO) – emelte ki Tóth Margit.

Az egyesületi elnök elmondta, reményeink szerint jövőre már az új „menzatörvénynek” megfelelően intézményi szinten látnak el minden iskolást és óvodást az orvosi előírású étrenddel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.