- hirdetés -

Az NB III-as focicsapatunk emberhátrányban is végigtámadva, Végh Ariel mesterhármasának is köszönhetően hozta a 3 pontot.

Orosháza FC – Gyulai Termál FC 4 – 0 (0 – 0)

NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés, Orosháza, Mátrai stadion, 200 néző
Vezette: Gyarmati II. Tibor (Vígh-Tarsonyi, Kovács G.) 

Orosháza: Bordás – Szűcs, Tóth I., Makra, Medvegy – Styecz, Juhász (Ferenczi 82. perc), Bozsóki, Fülöp (Végh 57. perc) – Szélpál, Libor (88. perc), Huszár
Vezetőedző: Kvasznovszky József 

Gyula: Harman – Vincze, Wéber, Kovács T., Kristóf – Nagy G., Bálint B. (Bagyinszki 64. perc), Barna, Okos (Péchi 77. perc) – Bondár (Bozó 88. perc), Sipos
Edző: Szekeres Lajos

Az NB III-as bajnokság 8. fordulójában megyei rangadót rendeztek a Mátrai stadionban.

Küzdelmes mezőnyjáték jellemezte az első félidőt. A 13. percben hazai részről Huszár, a 29. percben a vendégektől Nagy Gergő lövése szállt a kapu mellé.

A második játékrészt lendületesebben kezdte az Orosháza, több formás támadást vezettünk, de a vezető gól továbbra sem született meg.

A mérkőzés 56. percében Huszár megkapta második sárga lapját, így jött a piros is, így emberhátrányba került csapatunk. Kvasznovszky mester ekkor taktikai megfontolásból egy középpályást, Végh Arielt küldte pályára, ami zseniális húzásnak bizonyult.

A sárgában játszó OFC kevesebb emberrel is fölényben játszott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit
A sárgában játszó OFC kevesebb emberrel is fölényben játszott (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

Minket pörgetett fel jobban a kiállítás, a 61. percben gólt is szereztünk. A támadásban Végh – Juhász volt a labda útja, középpályásunk mintaszerűen adta középre a játékszert, és az érkező Styecz 5 méterről a hálóba belsőzte a labdát, 1-0.

A 79. percben Végh éles szögből, 12 méterről meglátott egy kínálkozó lehetőséget, és a kapuba lőtt, 2-0.

A 84. percben ismét Végh volt a főszereplő: lövése egy védő kezén csattant, 11-es. A büntetőt is ő végezte el, a labdát a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba gurította, 3-0.

A 90. percben Végh megpecsételte a gyulaiak sorsát. Ő végzett el egy szögletet, és észrevette, hogy a rövidsarkon senki nem állt, így erővel meglőtte a labdát, ami laposan, akadálytalanul jutott a hálóba, 4-0.

Kvasznovszky József: – 10 emberrel is kapujához szögeztük a vendégcsapatot, és ilyen arányban is magabiztos győzelmet arattunk.

Szekeres Lajos: – Az első félidő játéka után nem ez volt a várható végkimenet. Úgy érzem, hogy a játékvezető olyan hibákat vétett, ami döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását.

Az OFC legközelebb október 12-én lép pályára Monoron.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.