- hirdetés -

Lezárult a szennyvízelvezetés és -tisztítás fejlesztése Nagyszénáson, szennyvíztisztító telep is épült 2,350 milliárd forintból.

A Környezet és Energia Operatív Program keretében elkészült a szennyvízcsatornázása és megépült az új szennyvíztisztító telep is. Szeptember 26-án ünnepélyes keretek között adták át a beruházást. A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával, 2,350 milliárd forintból, közel 95 százalékos támogatással valósult meg.

A beruházást (balról jobbra) Herédi László, műszaki igazgató (Duna Aszfalt Kft.), Nyemcsok János polgármester, Bozóki László főépítésvezető (Strabag MML Kft) adta át (Fotó: Zavada Andrea)
A beruházást (balról jobbra) Herédi László, műszaki igazgató (Duna Aszfalt Kft.), Nyemcsok János polgármester és Bozóki László főépítésvezető (Strabag MML Kft) adta át (Fotó: Zavada Andrea)

A korábbi szennyvíztisztító telep területén egy 530 köbméter/nap kapacitású, automatizált telep létesült, mely kisebb energiaigényű, gazdaságosabb működésű. A biológiai szennyvíztisztítás során keletkező úgynevezett fölös iszap víztelenítése a telep területén történik, ami jelentősen csökkenti az iszapkezelés költségeit is.

A munkálatok kivitelezéséért a Duna Aszfalt Kft. és a STRABAG-MML Kft. volt a felelős, míg a mérnöki feladatokat a Keviterv Akva Kft. látta el. A már meglévő hálózat 32 990 méter gerincvezetékkel, 21 580 méter bekötővezetékkel, 6 átemelő szivattyúval és 2993 méter nyomóvezetékkel készült el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.