- hirdetés -

Gyümölcsöt kaptak az orosházi óvodások és általános iskolások.

Minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasszanak a gyerekek, és mindezt jó szívvel tegyék – fontos célkitűzés az egészséges táplálkozásra nevelés. Mindezt elősegíti az az adomány, mely hétfő reggel érkezett meg a helyi Gyermek- és Diákélelmezési Intézményhez. Az Orosházi Polgári Együttműködés Egyesület szervezett gyümölcsakciót: egy tonna almát ajánlottak fel, a friss gyümölcs hétfőn már a gyerekek asztalára került.

– A zöldségek és a gyümölcsök az egészséges étrend alappillérei, az egyesületi programnak köszönhetően az orosházi óvodások és általános iskolások napi egy almához jutnak a héten. A gyermekek egészséges étkezésének elősegítése nagyon fontos, egyesületünk ezzel az adománnyal járul hozzá – mondta el Dávid Zoltán elnök.

A gyerekek hétfőn már ettek is a friss almából (Fotó: Vági Kata)
A gyerekek hétfőn már ettek is a friss almából (Fotó: Vági Kata)

A Gyermek- és Diákélelmezési Intézménynél örömmel fogadták a felajánlást, naponta több mint kétezer óvodás, iskolás és felnőtt számára főznek az Eötvös téri konyhán. Zöldség, gyümölcs valamilyen formában minden nap kerül az asztalra, az eheti akció is elősegíti az orosházi gyerekek egészséges táplálkozását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.