- hirdetés -

Programokban gazdag nyarat zárnak Orosházán, az időjárás azonban ezen a nyáron nem kedvezett.

A szállásadók szempontjából jól alakult az idei szezon, a kedvezőtlen időjárást a programok választéka ellensúlyozta – tudtuk meg Dedák Angélától, a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment vezetőjétől. 

Sokan tesztelték a nyáron az új kalandparkot (archív fotó)
Sokan tesztelték a nyáron az új kalandparkot (archív fotó)

Pontos adatok még nincsenek, de az látható, hogy a parkfürdő látogatottsága elmarad a tavalyitól – a forgalomcsökkenés oka a gyakori esős időjárás. Ennek a számlájára írható az is, hogy kevesebben fesztiváloztak a fürdőben, a kenyérünnepet a viharos idő miatt átmenetileg félbe is kellett szakítani. Programokból azonban nem volt hiány – emelte ki Dedák Angéla –, a nyári estéken, hétvégéken is kínált kikapcsolódást a város, turisztikai vonzerőt jelentett a nemrégiben átadott kalandpark, és a felújított üvegtetős medence.

A város szállásadóinak forgalma úgy tűnik, kedvezően alakult ebben az évben, ez látható a szállásvendégek részére váltható kedvezményes fürdőbelépők számából. Az Alföld Gyöngye Hotel és a fürdőhöz tartozó kempingek is nagyon magas kapacitáskihasználtsággal működtek a nyár folyamán.

Gyopárosfürdő nemzetközi úszótáborok helyszíne is volt, az egész nyáron át tartó Gyopitáborban pedig 109-en vettek részt – csaknem 50%-al többen, mint tavaly. Dedák Angéla hozzátette, a vendégek többsége belföldi, de egyre többen érkeznek Romániából és Szerbiából is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.