- hirdetés -

A következő félév tervezése, továbbképzés, értékelés, és csapatépítés – három napot töltött együtt az orosházi GYIÖK képviselő-testülete.

Mintegy háromszáz helyi fiatal töltötte ki az Orosházi Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat kérdőívét.  Ebben választ adtak arra, hogy milyen Orosházán fiatalnak lenni, melyik programok érdeklik őket, melyik nem, és min változtatnának. A kérdőíveket kiértékelték a gyiökösök, és a kapott eredményekről egyeztettek péntek délelőtt. Az Évkezdő töprengő című programjukon volt erre lehetőség, amelyet a Közös alapok, külön utak (KAKUK) pályázatuk keretében szerveztek, debreceni mentoruk jelenlétében.

Dávid Zoltán önkormányzati képviselő szerint a GYIÖK nagy szerepet tölt be a város közösségi és diákéletében.
– Fontos a város életében, hogy önszerveződés által a diákság hangot szerezzen magának, hiszen ők ismerik leginkább a korosztályuk igényeit. Jó, hogy ilyen fiatalon beletanulnak abba, hogy alkossanak véleményt a világról – mondta Dávid Zoltán.

A pénteki, szeptember 19-i egyeztetésen Kovács Péter, a Széchenyi iroda vezetője a pályázati lehetőségekről tájékoztatta a részvevőket, majd csapatépítő tréningen vett részt a gyermekönkormányzat képviselő-testülete a gyopárosi Erdei Faház Kempingben. Szombaton a programszervezés technikai oldaláról bővítették ismereteiket, vasárnap pedig a következő félév rendezvényeit, programjait vitatták meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.