- hirdetés -

Mosolyok, könnyek és felejthetetlen pillanatok – teljesítette a félmaratont az orosházi mozgássérült kislány, Vona Vanessza a magyar Forrest Gumppal, Iváncsics Zsolttal.

Múlthéten már megírtuk, hogy Vanessza életében először futóversenyre készül: Iváncsics Zsolt átalakított bevásárlókocsijában kapott helyet a mozgássérült kislány. A vasárnapi 29. Wizz Air Budapest Félmaratonon csaknem 70 ország több mint 13 ezer 500 ezer futója indult, hogy teljesítse a 21 kilométeres távot. A rajt- és a célvonalat is a Városliget Olof Pálme sétányán jelölték ki, a részletes útvonalat itt találod.

Fotó: Zákány Gergely
Vancsi és Zsolt (Fotó: Zákány Gergely)

A verseny utáni héten kerestem fel Vanesszát otthonában. A kislány lelkesen mesélt, például azt, hogy még sosem látott még ennyi embert, és hogy most először Budapest látványosságait is megcsodálhatta. – Nagyon izgultam, de igazán tetszett a sok színes pólós futó, meg a Duna, és a Lánchíd. A legjobb pillanat az volt, amikor Zsolt kivett a kocsiból, és besétáltunk a célvonalon. Sokan kiabálták a nevemet, biztattak, ez nagyon megható volt. A célba érve Zsolt megölelt és láttam, hogy sír, akkor már én sem tudtam tovább tartani a könnyeimet – emlékszik vissza a hétvége pillanataira Vancsi.

A kislány rengeteg élménnyel és ajándékkal tért haza, de Zsolt számára is nagyon emlékezetes volt a nap.
– Vancsi mindennap lefutja a maga kis maratonját, nekem óriási megtiszteltetés volt őt végigtolni ezen a maratonon, a remény kocsiján. A kislány egész úton nyugalmat és szeretetet árasztott. Ahogy megérkeztünk a ligetbe, befordultunk a kívánság ösvényére, Vancsi saját két kis lábán indult a cél felé. Minden lépése szíven szúrt, azt az érzést nem lehet elmesélni – sorolta Zsolt.

Tavasszal készülnek még közös maratonra, de előtte, október 11-én a kislány hatszáz méteres minimaratont sétál le, ahogy mondta: most ő fut Zsoltért. A párosra több országos média is felfigyelt, Vanessza négyszer adott interjút vasárnap. A maraton közben pedig dokumentumfilmet is forgattak róluk. Amint a stáb elkészül a filmmel, mi is megmutatjuk, addig kattintsatok ide, és nézzétek meg az RTL Fókusz keddi műsorát, a 10. perctől jön Vancsi és Zsolt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.