- hirdetés -

Összesítésben a 10. helyen zártak az orosházi fiatalok Pesterzsébeten.

Vasárnap rendezték meg a Serdülő Szabadfogású Birkózó Csapatbajnokságot Pesterzsébeten, az ESMTK csarnokába 14 csapat érkezett. A résztvevőket két négyes és két hármas csoportba osztották: a tavalyi első négy helyezettet kiemelték, és melléjük sorsolták a többi csapatot.

Kemény csatákat vívtak az orosháziak a csapatbajnokságon (Fotó: Spartacus)
Kemény csatákat vívtak az orosháziak a csapatbajnokságon (Fotó: Spartacus)

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai a „B” csoportba kerültek a Csepel, Szeged és Dunaújváros mellé. A tavalyról kiemelt Csepel csapatától sajnos vereséget szenvedtek a nyitófordulóban, a második felvonásban a Dunaújváros csapatán simán átléptek. A szegedi fiatalok sem jelentettek könnyű ellenfelet: a csapatok végig fej fej mellett haladtak, azonban a nehézsúlyunk hiánya miatt a Tisza-partiak felé billent a mérleg nyelve. Így a csoport harmadik helyén végeztek az orosháziak, összesítésben pedig a 10. helyen zártak.

Eredmények:
I. forduló: Dunaújváros – Szeged 11-29, Csepel – Orosháza 28-13
II. forduló: Dunaújváros – Orosháza 15-25, Szeged – Csepel 20-21
III. forduló: Dunaújváros – Csepel 15-25, Szeged – Orosháza 23-17

Csoport végeredmény:
I. Csepel 6 pont (74-48)
II. Szeged 4 p. (72-49)
III. Orosháza 2 p. (55-66)
IV. Dunaújváros 0 p. (41-79)

Az orosházi csapat tagjai: 38 kg Lakatos Angelo, Zatykó Szilveszter, 42 kg Rácz Richárd, 46 kg Zsótér Ádám, 50 kg Varga Norbert, Fáber Martin, 54 kg Szél Anna, 58 kg Zimányi József, Bojtor Gellért, 63 kg Kovács Fanni, Pető Dávid, 69 kg Bakk Norbert, 76 kg Garami Erik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.